Aveti mai jos un comunicat de presa extrem de interesant si de important si cred ca e exact genul de comunicat de presa pe care mi-as dori sa il primesc in casuta mea de mail din ce in ce mai des, de la din ce in ce mai multe organizatii/fundatii sau institutii.

Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, împreună cu Fundaţia Regina Maria și Fundaţia “Mecenat Chirurgie Cardiaque” au trimis anul trecut primele două cazuri sociale în Franța pentru a fi operate pro-bono, în cadrul Campaniei “Inimi pentru Copii”.

Cei doi copii, în vârstă de 6 luni și respectiv 12 ani, diagnosticați cu defect septal atrioventricular tip A și defect septal ventricular, coarctație de aortă și bicuspidie aortică, au plecat pe 17 februarie 2015, pentru intervenții chirurgicale pe cord la un spital de top din Paris, unde au fost preluați de o echipă de medici specialişti în chirurgie cardio-vasculară pediatrică.

 

Anual în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformaţii la inimă, mai puţin de jumătate ajung să fie trataţi. Dacă ajung să fie operaţi, nouă din zece copii supravieţuiesc.

“În România sunt puține unități specializate în chirurgia cardiacă pediatrică, în comparație cu numărul de copii care au nevoie de acest tip de interventii chirurgicale. Datorită expertizei internaționale de care dispune Intermedicas și prin susținerea financiară a partenerilor, ne-am unit forțele pentru a da o a doua șansă acestor copii. Nu există un număr limită de copii pe care îi vom trimite la tratament, important este ca familiile să intre în contact cu noi”, declară Ana Maria Marian, CEO Intermedicas Worldwide.

Eligibile pentru campanie sunt cazurile sociale cu malformații congenitale cardiovasculare, care au nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cei care vor putea beneficia de aceste operaţii sunt copiii cu vârste între 1 și 16 ani, proveniți din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plăti costul intervențiilor.

Valoarea unei intervenții chirurgicale este de aproximativ 40.000 euro pentru fiecare caz și este suținută de Fundaţia “Mecenat Chirurgie Cardiaque”, iar costurile logistice asociate acestor interventii sunt asigurate de Fundația Regina Maria și de Intermedicas.

“Am încredere foarte mare în acest program și mă consider norocoasă că am aflat de el. Știu ca va fi o perioadă dificilă până când fetița mea se va întoarce, însă este o șansă reală pentru ea. Sfătuiesc părinții care se află în situații similare, să intre în legătură cu reprezentanții Intermedicas și ai Fundației Regina Maria”, spune Lisiana Șaramet din București. “Suntem emoționați pentru băiețelul nostru care împlinește anul acesta 12 ani și întreaga copilărie a petrecut-o cu multe limitări pe care le impune această bolă. Avem încredere că se va întoarce un copil sănătos”, adaugă Ilie Marian din Iași.

InimiCampania continua și pe parcursul anului 2016, cei care au nevoie de ajutor sunt rugaţi să ne contacteze la:

Intermedicas: 021-2221370 sau office@intermedicas.com

Fundaţia Regina Maria: 031-4381809 sau frm@fundatiareginamaria.ro

***

Cine este INTERMEDICAS?

Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată exclusiv pe servicii de second opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de second opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și specializări medicale de nișă – chiropractică, nimfoplastie sau aritmologie. De asemenea, Intermedicas a implementat un program lunar de Visiting Professors în care pacienții pot întâlni în fiecare lună medici cu expertiză internațională în diferite practici medicale. Nu în ultimul rând, Intermedicas este un activ broker de medici. Pentru mai multe detalii, vă invităm pe http://www.intermedicas.com și www.facebook.com/intermedicas.

DESPRE FUNDAȚIA REGINA MARIA

Ghidați de dorința de a crea o lume mai bună, în care dragostea pentru semeni se traduce prin puterea exemplului personal, prin grijă și acțiune, dr. Wargha Enayati şi soţia sa, Mitra Enayati au fondat în august 2010 Fundația Regina Maria. Aceasta este singura organizație non-profit care oferă asistență medicală integrată gratuită persoanelor fără venit și fără asigurare medicală din București și persoanelor cu venituri mici, prin intermediul Policlinicilor Sociale. De asemenea, peste 100 de copii care provin din medii defavorizate și centre de plasament beneficiază de cele trei programe de tip educațional, susținute de Fundație (www.fundatiareginamaria.ro).

Fundația Mecenat Chirurgie Cardiaque a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către un colectiv de medici inimoși de la spitalul Necker, Paris, cu scopul de a strânge fonduri în vederea operării cazurilor disperate de copii cu cardiopatii congenitale din întreaga lume, care nu dispun de mijloace financiare să plătească costul operației de corecție a bolii congenitale. Fundația este finanțată din donații făcute de persoane particulare sau organizații caritabile și în prezent operează aproximativ 200 de copii pe an. Operațiile sunt efectuate în câteva centre ultra-specializate în chirurgie cardiacă din Franța de către cei mai buni specialiști la nivel internațional.”

 

Deci, rugamintea mea de final, este sa dati mai departe, nu se stie cine din cercul vostru de cunostinte reale sau virtuale ar putea avea nevoie de o astfel de sustinere.

Sursa foto via Facebook Intermedicas