Paradoxal, fiica-mea are de gand sa se reintoarca la prima ei iubire, stiloul. Nu stiu de ce, nu stiu ce i-a venit, banuiesc ca e un nou trend printre colegii de la scoala. Cert e ca imi spune din ce in ce mai des ca vrea sa scrie din nou cu stiloul. Evident, primul lucru care o ingrijoreaza e ca trebuie sa aiba la dispozitie indeajuns de multe Pic-uri, ca nu cumva sa greseasca si sa nu aiba cu ce sterge. Dupa care renunta la ideea cu stiloul si decreteaza: Tot cu Frixion e mai bine.

Frixion a intrat in viata noastra pe la inceputul clasei a doua. In primul an la scoala, betisoarele si bastonasele si liniutele le-a facut cu stiloul. Insa printr-a doua m-a luat direct ca vrea sa ii cumpar si ei pixul minune care se si sterge. A trecut ceva timp si la o petrecere de copii socializam si eu cu alte mame si una din discutii s-a purtat in jurul pixului minune, care nu numai ca a salvat zeci de caiete, dar absolut toata lumea era incantata de el. Eu am tacut malc, ca habar nu aveam despre ce era vorba, dar mi-am zis ca poate e cazul sa luam si noi pixul minune si sa punem capat dominatiei purceilor din caietele fiica-mii. Acum, dupa trei ani si nenumarate rezerve terminate, pot spune acelasi lucru pe care l-am spus cand am vazut ce face: ce mi-as fi dorit sa il am si eu cand eram mica!!!

Nu zic ca nu mi-a placut perioada cu stilouasele mele chinezesti, insa tot pixurile sunt marea mea iubire (dovada sta o colectie impresionanta de pixuri ce umple ditamai glastra de acasa), iar Frixion e cam singurul care m-a scos cat de cat din faza asta (sa nu aud de roller ball, nu l-am suportat niciodata).

set_carioci_frixion_colors_12_bucati_optFaza cea mai tare este ca de curand, oamenii astia de la Frixion au scos primele carioci care functioneaza pe acelasi sistem ca si faimoasele lor surate, pixurile. Adica, colorezi si ai gresit? Intorci capacul si stergi. Desenezi si ai tras linia gresita? Intorci capacul si stergi. Nu iti place cum ai desenat? Ai ghicit, intorci capacul si stergi.

Motiv pentru copii, mai ales pentru baieti sa faca chestia asta in bucla timp de aproape doua ore. Ce vedeti mai jos este ceea ce am reusit sa salvez, dupa ce i-am amenintat cu pedepse grele, daca sterg frumusetile alea de desene. Si cand spun doua ore, ma refer la fix doua ore, 120 de minute, in care singurul lucru pe care l-au mai facut in afara de a sta cu nasurile bagate in foaia de desen, a fost sa manance si cate doua mere fiecare. Ah, si sa se incaiere de cateva ori, pe aceeasi carioca, dar asta face deja parte din cotidianul nostru.

FullSizeRender

FullSizeRender[1]

In momentele de incaierare am descoperit la ce mai sunt bune cariocile astea: daca unul dintre ei ataca foaia celuilalt, in secunda doi facem damage control si stergem toti purceii facuti la furie de catre primul. Am exersat din plin la capitolul asta, asta ca sa nu credeti ca in cele doua ore noi am stat tolaniti cu picioarele in sus, fluierand a paguba (a se vedea cat de putin „sifonate” sunt foile :) )

Sunt perfecte si pentru farse. Sau pentru razbunari. Dar nu stiti de la mine, da?

Deci, copii, daca vreti sa va surprindeti in cel mai placut mod cu putinta mama, desenati-i o inima mare pe cel mai alb perete din casa. Si abia dupa ce isi revine din lesin, dati-i si vestea cea buna: Se stergeeee!

Ca sa nu uit, ca stiu ca sunteti multi pe aici cu copii legati iremediabil de Frixion, am gasit oferta asta, tot cautand sa pun un link direct cu cariocile. Are un nume extrem de potrivit, „set pentru panica”, ma regasesc complet in el. Ah, si am gasit si link pentru carioci. Le au si la bucata, si la set de sase si la set de 12. Pe alese.

Later update:

Vedeti ca mai este o saptamana de concurs pe pagina de Facebook Dacris, concurs in urma caruia puteti castiga o tona de Frixion :). De inscris va inscrieti AICI