Am vazut mai intai discutia la o prietena pe Facebook. Am tot stat sa ma gandesc daca e cazul sa scriu sau nu. Nu imi doresc nici sa fac valuri, nici sa critic, insa atunci cand vad ca nu sunt respectate niste reguli elementare nu pot sa nu vorbesc.

Am tot respectul pentru cei de la Organizatia Salvati Copiii. I-am sustinut in nenumarate randuri, atat public cat si in privat. Cu vorbe dar si cu fapte. Apreciez tot ceea ce fac, mai ales pe zona de violenta si abuzuri. Am tot respectul pentru multe din doamnele prezente la evenimentul in cauza, le cunosc si le admir.

Dar nu despre asta este vorba mai jos.

Nici nu stiu cu ce sa incep enumerarea de erori din imaginile de mai jos, insa poate cea mai flagranta mi se pare aceea de a lasa un strain sa aiba contact direct cu un nou nascut.

Sau de a tine la o distanta atat de mica un telefon de un nou nascut (stiati ca telefoanele voastre pot avea mai multe bacterii decat un vas de toaleta publica?!?).

Exista oare acordul scris al parintilor pentru acele prim-planuri? Si da, este necesar si am fost implicata in trecut in campanii cu alte asociatii si mereu s-a respectat dreptul la viata privata si la intimitate al nou nascutului.

Recunosc, mi-au lasat un gust amar cele vazute. Poate sunt si subiectiva, fiindca am avut si eu doi copii care au stat in salon la prematuri, pentru foarte putina vreme, e adevarat, si la care aveam acces strict controlat, o data la trei ore. Si nu, nu mi-as fi dorit sa stiu ca este liber la plimbare pentru persoane straine venite din afara. Tatal nu a avut acces in zona aceea. Si vorbesc de niste reguli care in 2006 si in 2009, la o alta maternitate decat cea aflata in discutie, Giulesti, inainte de incendiu, erau mai „laxe” ca sa fiu delicata in exprimare.

Astept un punct de vedere oficial al Organizatiei.

Sursa imaginilor este pagina de Facebook a Organizatiei Salvati Copiii.

Pana pe 25 mai puteti sa redirectionati si voi 2% catre orice organizatie va doriti, inclusiv catre Salvati Copiii. Eforturile lor sunt admirabile si cu pasi mici au reusit lucruri mari pana acum.