In weekendul trecut am fost impreuna cu copiii la vizionarea avanpremierei filmului Angry Birds.

Copiii (mai ales baietii) sunt fani declarati, au jocuri, jucarii, carti, tricouri, DVD-uri, cunosc personajele si povestea. Marketing-ul Rovio a functionat perfect. Ne-am pornit de acasa cu ei plini de entuziasm si nerabdare pentru a-i vedea si in cinematograf pe Red (mare si mic, dupa cum le spune Raducu), pe Bomb, pe Chuck, pe porci. Cred ca eu eram singurul din toata familia care privea oarecum circumspect ce avea sa vina.

Am ajuns la Grand Cinema cu doar cateva minute inainte de inceperea filmului timp suficient insa pentru copii sa se bucure de surprizele pregatite de cei de la Baneasa Shopping City si de distribuitorul filmului in Romania.

Incalzirea era facuta asa ca am purces cu mic cu mare inspre locurile indicate pe bilete. Noi la Grand Cinema nu ajungem foarte des, dar experientele pe care le-am avut in trecut, inclusiv impreuna cu Radu, David si Rebecca, au fost super ok (am mai povestit despre ele). De data asta am fost surprins oarecum de faptul ca spre deosebire de alte cinematografe la care primesti ochelarii 3D sigilati in punga, aici i-am ales singuri dintr-un lighean mare cu ochelari deja purtati si multi cu lentilele murdare.

Filmul a inceput, copiii bineinteles se distrau si spre surprinderea mea incet dar sigur am inceput sa fac si eu acelasi lucru, iar dupa primele minute toata retinerea mea s-a risipit ca prin minune. Filmul este extrem de bine realizat desi povestea lui este simpla iar personajele (vocile acestora) sunt interpretate de actori care mie nu imi spun aproape nimic. Inspirat de probabil cel mai popular joc din ultimii 5-10 ani, filmul Angry Birds spune povestea pasarilor „suparate” facandu-i chiar si pe adultii retinuti sa plece din sala indragindu-le.

ab_gallery1920x1080_6

Nu va voi povesti cu exactitate despre ce este vorba in film, va spun doar ca este un film de animatie extrem de agreabil atat pentru adulti cat mai ales pentru copii. Am plecat de la film intelegand de ce sunt pasarile atat de suparate si am sfarsit ajungand acasa si spre seara uitandu-ma impreuna cu Radu si David la episoade noi din seria de animatie Angry Birds. :)

ab_gallery1920x1080_7

Bineinteles ca Rovio a aut grija sa gaseasca si o modalitate prin care sa lege filmul de la cinema de seria de jocuri omonima. Inventia celor de la Rovio se numeste Movie Magic si are in spate o idee destul de simpla – atunci cand veti merge la film trebuie sa aveti la voi telefonul mobil si sa asteptati cuminti in sala pana la finalul genericului. Cu aplicatia Angry Birds Action! Deschisa pe telefon, prin intermediul unui sunet (,,inaudible digital watermark”)  pe care doar smartphone-ul in va „auzi” veti primi acces automat la o harta noua a jocului si la un scurt clip legat de sfarsitul filmului Angry Birds.

ab_gallery1920x1080_3

Jocul poate fi descarcat din AppStore si Google Play printr-un click pe numele magazinelor virtuale.

In concluzie, mai ales daca aveti copii, nu ratati filmul Angry Birds pe care incepand de azi il puteti urmari in toate cinematografele mari din Romania. Un scurt teasing aveti mai jos:

Toate fotografiile si trailer-ul sunt preluate de pe site-ul oficial.