La un moment dat facebookul meu s-a intersectat cu facebookul Himalaya Travel, banuiesc ca din cauza unui numitor comun, Thassos :). Si asa am ajuns pe pagina lor de tabere pentru copii. Acum, noi avem rezervata cam toata vacanta de vara, cu doua momente de respiro, in care totusi ar trebui sa semneze condica pe acasa sa le schimb hainele din bagaje, insa daca voi nu aveti inca totul stabilit pentru ai vostri, poate ar fi bine sa analizati si ce destinatii propun oamenii astia pentru copii.

Anul asta ai nostri (cei mari) merg in traditionala tabara de pictura a Mariucai, de la Galeria Romniceanu, o astept si pe Mira sa vad ce ne mai propune pentru saptamana de vacanta din noiembrie (Rebecca imi spune periodic ca abia asteapta, nu cred ca am vazut-o vreodata mai captivata de ceea ce i s-a intamplat in prima tabara, de anul trecut, habar nu am ce magie au facut Mira si echipa ei!), insa la anul, presupunand ca isi mentin oferta de anul asta chiar mi-am propus sa ii trimit pe copii macar in una din aceste tabere.

 

Tabere montane – de drumetie, escalada si initiere in speologie

Cea mai interesanta (din punctul meu de vedere): Apuseni, Cetățile Ponorului, 3-10 iulie 2016, > 8 ani

Pret: 1550 lei de copil.

cetatile-ponorului-845x321

„Zona Padiș este ideală pentru drumeții relativ ușoare inclusiv pentru copii, relieful fiind de o varietate și de o frumusețe incredibilă. Avem ce vedea în zonă, Complexul Carstic Cetățile Ponorului – Peștera Focul Viu – un ghețar ce se află pe locul 3 din România ca mărime – Peștera Cetățile Ponorului – Peștera Rădesei – Ghețarul Borțig – al doilea ca mărime din România – Peștera Padiș – Peștera de la Izbucul Ursului – Peștera din Valea Galbenei – Poiana Florilor – Poiana Ponor – Poiana Rădesei – Poiana Vărășoaia – Piatra Galbenei – Piatra Boghii – Vârful Vărășoaia.”

In aceasta categorie mai intra:

Făgăraş Explorer, 26 iunie – 2 iulie 2016, > 8 ani

Tabăra de escaladă Climb&More, 11-17 iulie 2016, > 7 ani

Retezat – ” Uriașul cu ochii albaștri”, 8-14 august 2016, > 9 ani

 

Tabere de mountain bike

Favorita mea: Thassos MTB, 22-28 august 2016, > 9 ani

Pret: 740 de euro de copil.

„De ce Thassos? Am testat mai multe insule din Grecia pentru potențialul traseelor de mountain-bike. Pentru nevoile unei tabere, Thassos a îndeplinit cele mai multe criterii. Insula nu este prea mare, este aproape de România, și cel mai important, are trasee de bicicletă pentru toate nivelurile. Acesta este și motivul pentru care taberele din 2013 și 2015 s-au bucurat de un succes deosebit, cei prezenți acolo rămânând cu amintiri de neuitat. Un drum forestier ne dă acces chiar spre Ipsarion, punctul cel mai înalt al insulei. Ca majoritatea insulelor, accesul la mare este o facilitate subînțeleasă, punându-ne bucura de  golfulețe cu plaje line, cu nisip sau cu pietriș.

Satele pitorești ca Rachoni, Theologos, Kazaviti, drumurile mărginite de livezi de măslini care te conduc spre mijlocul insulei, marea clară pe care o vedem din orice traseu nu ne-au lăsat să uităm de Grecia. Am ales să mergem în Thassos la sfârșitul lui august în acest an pentru a îngădui căldurilor meditaraneene să se mai domolească.”

Mi-au mai atras atentia din aceasta categorie:

 

Viscri MTB, 3-9 iulie 2016, > 10 ani

Austria MTB (Rezervația Biosferei Lungau), 11-17 iulie 2016, > 9 ani

Tabăra ”Râșnov MTB”, 18-24 iulie 2016, > 7 ani

Cu bicicleta prin satele săseşti, 25-31 iulie 2016, > 8 ani

Lumea de basm a Mehedinţiului, MTB, 5-11 septembrie 2016, > 8 ani

 

Tabere de fotografie

Ce as alege pentru ai mei: Tabăra de fotografie de la Șirnea, 5-11 septembrie 2016, > 8 ani

Pret: 1500 lei de copil

DSC_9944-copy

„Sirnea este un sat aflat între Bucegi și Piatra Craiului, care care se bucură de poziționarea într-o zonă cu peisaje superbe. Prin inițiativa îndrăzneață a unui profesor din sat, Șirnea avea să primească în 1968 titulatura de sat turistic, cu porțile deschise străinilor, un experiement remarcabil în anii comunismului. Printre altele, copiii vor avea ocazia să îl cunoască personal pe fiul acestui erou local care a făcut cunoscută Șirnea peste hotare încă de acum jumătate de secol, și care duce mai departe munca tatălui său.

 

Lista completa de tabere o aveti aici: Tabere pentru copii (vara 2016)

Sunt curioasa daca a fost cineva pana acum cu ei si care sunt impresiile.

Toate imaginile sunt de pe Himalaya Travel. Banuiesc ca nu se supara ca le-am imprumutat pentru a ilustra materialul despre ei.