Tocmai ce ne-am intors de la Sinaia, aducandu-i pe baieti acasa, bineinteles pe DN1. Saptamana trecuta, atunci cand i-am lasat la Sinaia, la intoarcerea spre Bucuresti, am facut 55 minute de la drumul spre Cumpatu pana la drumul care duce spre spitalul din Sinaia. Mai aveam cam 1 km pana la iesirea din Sinaia dar am cedat si am luat-o spre Targoviste pentru a ajunge acasa. Probabil ca daca mai aveam rabdare vreo 15 minute reuseam sa iesim din Sinaia si apoi dupa inca vreo 3 ore ajungeam si la Ploiesti…..
Sa revenim, ne-am intors azi (bine ca nu am facut-o ieri) si ne-am minunat din nou de cat de anapoda merge totul in tara asta. DN 1 este singura cale normala de acces catre Brasov, statiunile de pe Valea Prahovei, muntii Bucegi, etc. DN 1 probabil ca este cel mai circulat drum din Romania mai ales in perioada vacantelor de iarna si de vara. Prin urmare, daca tot pleaca lumea din Bucuresti niste baieti pe care nu ii intereseaza decat sa mai faca o treaba de mantuiala si sa mai incaseze niste bani degeaba s-au gandit ca ar fi bine sa dea drumul la ceva “lucrari de reabilitare a carosabilului”.
Asadar, pe DN 1 de la Sinaia catre Bucuresti se lucreaza astfel (aproape toate lucrarile sunt pe directia Bucuresti – Brasov):
- la Sinaia pe varianta ocolitoare a orasului
- la intrarea in Comarnic, pe prima linie dreapta dupa ce se termina serpentinele (acolo unde e si radarul ala fix care pe mine m-a prins de vreo 2 ori )
- din dreptul orasului Baicoi, pe toata bucata pana la trecerea peste calea ferata de dinainte de centura orasului Ploiesti
- la intrarea spre Corbeanca unde coada care se formase tinea pana aproape de Lidl-ul din centrul orasului Otopeni – atentie probabil ca de la iesirea din Bucuresti pana la Saftica nu scapati cu mai putin de 1 ora si jumatate si probabil ca si pentru cei ce pleaca spre aeroport intarzierea va fi considerabila
- in zona in care s-au montat separatoarele se asfalteaza bucata de sub separatoare pe care au spart-o pentru a le ancora (oare de ce nu au facut asta imediat dupa le-au montat?)
- o alta coada care tinea pana la cladirea Wilbrook Center (sediul Realitatea) era la intrarea spre centura si spre autostrada
Oare cu asfaltul turnat la temperaturi de peste 30 grade, ce garantie ofera constructorul lucrarii? Intre Baicoi si Ploiesti asfaltul nou are mai multe “riduri” decat avea drumul peste care s-a turnat.
Daca tot s-a facut un tronson de autostrada doar pentru a fi inaugurat de tovarasul Ponta si apoi a fost demolat fara ca nimeni sa fie tras la raspundere, daca lucrarile la podul Giurgiu – Ruse au fost prelungite cu inca 6 luni fara nici o explicatie, fix exact in perioada estivala, atunci cand lumea pleaca in vacanta, daca tot in 25 de ani nu s-a gasit o solutie normala pentru toata aglomeratia de pe DN 1 si pentru cele 5-6 treceri de pietoni din Busteni si Comarnic, imi poate spune si mie cineva oare care este rolul CNADNR, ce scrie in fisele de post ale trepadusilor functionarilor CNADNR?
Cine hotaraste si apoi avizeaza calendarele proiectelor CNADNR? De ce lucrarile se desfasoara exact in perioadele de trafic cele mai aglomerate? De ce nu se lucreaza noaptea si in conditii de trafic redus, mai ales ca oricum un kilometru de asfalt in Romania costa cat 5 sau 10 kilometri in alte tari? Cine urmareste desfasurarea si finalizarea lucrarilor? De ce nu exista nici un anunt public referitor la lucrari? De ce nu exista panouri de afisaj cu mult inainte de zona lucrarilor care sa anunte ceea ce se intampla, pentru a evita aglomeratia? De ce nu stie politia rutiera nimic de lucrari (cel putin ei asa declara) cu minim cateva zile inainte pentru a putea macar incerca sa se organizeze?
De ce oare mai exista CNADNR?
Partidele politice comanda, sefii asculta si fura, angajatii normali incearca sa ciupeasca si ei din ce a mai ramas, angajatii care vor sa faca treaba buna sunt inlaturati pentru ca deranjeaza.
Cam asa stau lucrurile in Romania si asta se intampla din 1990 incoace.
Mai grav este ca stim ca asta se intampla zi de zi si totusi nu facem nimic, ne este frica sa-i tragem la raspundere pe responsabili si ne-am cam obisnuit cu situatia de fata si incepe sa devina normala.