Cred ca stiti deja ca noi toti, cu catel si purcel, suntem in vacanta. De ce cu „catel si purcel”…pentru ca impreuna cu noi doi si Radu, David si Rebecca au venit in Thassos si cate 3 (4 chiar in cazul lui Raducu) animale de plus.

Plusurile ce ne insotesc in vacanta sunt o mica parte din cele ce locuiesc la noi in casa si isi petrec noptile impreuna cu copiii nostri. Multe dintre ele au mai petrecut si alte vacante impreuna cu noi insa cele ce au venit cu noi acum – Dragonel, Infurie, Arlo, Husky, Cateii Max si Mix, papusa Rebeccai, Yoda, Minionul Bob si Porcul Freddie, acum au avut parte de niste „surprize”.

La plecarea din Bucuresti (drumul pana in Thassos dureaza 9-10 ore, in functie de trafic), am fost rugat insistent sa las toate plusurile in masina, nu in protbagaj. Dupa ce am trecut de vama de la Giurgiu am si aflat de ce…copiii nostri au solicitat micul dejun si apoi au inceput a-si hraneasca animalutele. Radu si David au incercat (fara succes) sa indese in gura lui Yoda si a lui Infurie mai intai biscuiti cu ciocolata, apoi niste galbenus si la final putin iaurt. Animalele Rebeccai au scapat tefere nefiind afectate decat de cateva picaturi de iaurt :).

Odata ajunsi la destinatie, am descarcat bagajele si apoi am plecat catre plaja. Spre surprinderea noastra, printre sacosele cu prosoape, jucarii de plaja si costume de baie s-a strecurat si o punga in care se aflau Arlo, Dragonel, Yoda si Infurie. Radu si David doreau sa le faca baie si sa ii curete de urmele de mancare pe care le capatasera pe drumul pana in Thassos. Bineinteles ca odata ajunsi la plaja plusurile au sfarsit mai intai pe sezlonguri, apoi in nisipul de langa ele iar ulterior in galetile pline de nisip ud cu care baietii incercau sa construiasca un mini parc de distractii.

Am incercat in zadar la plecarea de pe plaja sa curat ceea ce se putea curata de pe cei 4 eroi de plus, dar nu am reusit mare lucru. Dupa ce am ajuns acasa, inainte de culcare prima intrebare pe care ne-a pus-o Raducu a fost: „unde este Infurie, unde este Dragonel”. Dragonel si Infurie stateau linistiti impreuna cu prietenii lor Yoda si Arlo, la uscat in portbagajul masinii. Cu greu am reusit sa ii facem sa inteleaga ca nu ii pot aduce in pat pentru ca sunt murdari, plini de nisip amestecat cu ciocolata si iaurt. Am scapat cu promisiunea ca in dimineata ce urmeaza o vom ruga pe gazda noastra Marina sa ne ajute sa ii spalam si bineinteles ca dupa ce baietii nostri au adormit primul drum pe care l-am facut a fost la geanta cu produse de casa (daaa, avem si asa cevaaaaa) de unde am extras elixirul fara de care eu, cel putin, nu indraznesc sa plec nicaieri: detergentul.

Experienta petelor de pe tricourile si camasile schimbate zilnic dupa ce copiii nostri revin de la scoala, ne-a invatat ca una dintre solutiile cu adevarat eficiente pe care le avem la indemana pentru ca ai nostri copii nostri sa „experimenteze” tot ceea ce le poate trece prin cap zi de zi, este OMO.

De fapt cam acesta este si mesajul pe care OMO il transmite de la o vreme incoace, ca putem gasi in el un sprijin in efortul nostru, al parintilor (well, si mai ales al mamelor) de a gasi solutii la toate petele posibile si imposibile si in acelasi timp de a le oferi celor mici libertatea de a se juca fara probleme si fara grija ca se vor murdari.

Chiar daca plusurile copiilor au avut parte de multe aventuri, toate au avut si un scop educational. Copiii le-au dat de mancare, le-au aratat cum este plaja, le-au povestit cum au fost ei si in anii trecuti si au subliniat apasat fiecare „punct de atractie”. Au fost nu numai niste mini ghizi plini de povesti, ci si niste „parinti” foarte responsabili (pana la clipa in care ar fi trebuit sa ii si spele, moment in care am intrat eu in actiune :)).

Cu alte cuvinte, respectam litera cu litera sloganul lui OMO: „Lasa-l sa se murdareasca azi ca sa devina ce vrea el maine”. Si acesta a fost numai o poveste despre murdarire si despre cat de buna este ea, pentru alte aventuri si momente memorabile stati pe faza, mai avem povesti.

PS: nu ne-a trecut prin cap sa imortalizam purceii, insa data viitoare promitem sa nu mai ratam momentul!

Iata totusi o fotografie din primavara tot cu nisip, ciocolata, iaurt si alte ingrediente :)

La fel de murdari dar la fel de fericiti

La fel de murdari dar la fel de fericiti