In 1992 am reusit sa vad pentru prima data Jocurile Olimpice cap coada. Dincolo de cele din iarna, care fusesera in februarie, si pe care le urmarisem nu tare de pasionata (nu-s fana iarna, dupa cum se stie) ci extrem de infometata dupa sport in general, JO de la Barcelona au fost chiar primele pe care le-am mancat pe paine. Am urmarit tot ce s-a transmis, de dimineata si pana seara tarziu eu nu mai am stiut altceva.

24 de ani mai tarziu acelasi fenomen sta sa se intample cu Rebecca. De cateva zile incoace nu mai stie sa discute pe alte teme, imi pune un milion de intrebari, de la programul editie actuale, la istoricul JO, de la ce si cate sporturi sunt, la echipe, categorii, probe, organizare, jurizare, cine si ce transmite si cate si mai cate. Si-a facut program pentru acasa, vrea sa isi puna ceasul sa sune noaptea/dimineata ca sa nu cumva sa rateze ceva, vrea sa ii tiparesc programul transmisiunilor, in principiu are o lista clara de sporturi si competitii de urmarit, dar nu le-ar ignora si pe celelalte si vai, ce se face daca pierde ceva. Ne-a pus sa juram ca ce se da noaptea live la TV apuca sa vada a doua zi in reluare, ca altfel nu ne iarta daca rateaza ceva.

Ma bucura enorm entuziasmul acesta, cred ca o va ajuta mult pe viitor si sa fiu sincera mi-as dori sa am din nou varsta ei si sa privesc fara nicio grija absolut toata Olimpiada, din prima pana in ultima zi. Sper ca entuziasmul ei sa fie molipsitor si pentru cei doi copii-dinamita :) nu as avea probleme sa ii las la televizor daca ar sta sa se uite numai la Olimpiada!

Mno, la ora 2 la noapte se deschid oficial Jocurile Olimpice, eu imi doresc sa avem parte numai de vesti bune de la Rio :)

PS: Rebecca deja a vazut doua meciuri de la competitia de fotbal (Brazilia cu China la fete si Brazilia cu Africa de Sud) si s-a declarat fana Brazilia.

Ca tot vorbeam de copii si de Rio 2016, la deschidere va fi pe scena si o pustoaica de 12 ani, Mc Soffia, cea mai puternica voce a noului val de hiphop-eri din Brazilia.

Sursa foto: Getty Images – Paul Gilham

PPS: Aici aveti cateva sfaturi despre cum puteti sa organizati propria Festa acasa la voi :)