Prima oara m-am gandit ca as fi putut sa pun ca titlu: „Ghidul ideal pentru momente de #timeout perfecte”, la fel de bine s-ar fi potrivit, cred. Fiindca exact asta am de gand sa fac mai jos :) sa imi impartasesc vasta mea experienta de mama de trei copii, care a ajuns sa isi optimizeze la perfectie momentele ei de relaxare.

  1. Inainte de toate: Make a plan. Mi s-a intamplat de multe ori sa ma trezesc cu o gramada de timp la dispozitie (doua ore la mine intra in categoria „mult”) si sa nu stiu ce sa fac cu el. Pana m-am dezmeticit, pana am ales ce sa fac, pana mi-am scos din cap toate gandurile legate de copii, paf, a trecut timpul si am ramas cu buza umflata, cu nemultumirea faptul ca nu am reusit sa fac nimic si cu frustrarea ca s-a ales praful din atatea minute pretioase. Acum incerc sa planific din timp cand si cum pot. Bineinteles, exista si reversul: planific prea mult si dupa aia in plin #timeout sunt ocupata sa fac de toate si zici ca-s la maratonul de bifat lucruri de facut, ceea ce nu prea mai suna deloc a #timeout, nu? Deci, daca am doua ore la dispozitie, prefer sa fac un singur lucru. De exemplu, o alergare (as vrea eu…) sau o carte in mana. Sau o plimbare. Sau o sesiune de pus la curent cu ceea ce se mai intampla in lume (check this out – detaliez mai jos ideea). Sau o sesiune de cumparaturi (nothing beats that!). Sau o baie fierbinte (daaa, fac si vara chestia asta, este detoxifierea perfecta pentru pielea mea!). Sau, pur si simplu, un dolce far niente, cu o revista in brate sau nici macar atat. Uneori, sa nu fac nimic inseamna sa fac foarte mult. Pentru mine.
  2. Calitate, nu cantitate. Uneori „putin dar bun” e mai eficient decat „mult si hmmm, aiurea”. Cinci minute concentrate de pauza pot fi mai practice decat o ora de lalaiala.
  3. Da, merit asta. Meritati asta. Asa ca, lasati la o parte orice sentiment de vinovatie (asta o spun mai ales pentru mine, inainte de a o spune pentru oricine altcineva). Nu castigati nimic simtindu-va prost ca va acordati un timp de respiro pentru voi, ba dimpotriva. Recunosc, am momente in care simt ca am ridicat acest efort la rang de arta si pur si simplu simt ca ma detasez complet pret de cateva minute. Recuperez ulterior cu varf si indesat, de unde si mentiunea de mai sus, ca punctul trei mi se adreseaza in primul rand mie si abia apoi si voua :)
  4. Aveti ajutoare? Folositi-le. Fara remuscari (moment in care se reciteste punctul 3).
  5. Nu exista varianta de „ora de timeout”? La fel de bine poate fi folosita varianta „clipa de timeout” si nu glumesc deloc. Sunt perioade si perioade. Gandul care m-a „salvat” pe mine in multe momente a fost acela ca exista o vreme pentru orice. Deci, vor fi perioade in care relaxarea va fi ultimul lucru pe lista si vor fi perioade in care chiar va exista timp si pentru asemenea activitati „frivole”.
  6. Un sfat care poate parea ciudat, insa ajuta enorm de mult este sa va opriti din a va compara propria viata cu vietile celorlalti, mai ales in era asta in care sharingul vietii a devenit aproape o obsesie si de multe ori avem o imagine distorsionata asupra vietilor celorlalti, care din spatele ecranului nostru pare o insiruire interminabila de momente de timeout. Nu e chiar asa si in momentul in care reusim sa ne detasam de asta si sa ne concentram pe vietile noastre si pe clipele noastre, vom putea castiga mult mai multe momente de #timeout pentru noi si, va garantez, mult mai valoroase.

Si as mai putea sa ii spun acestui articol „Un #timeout de o vara” sau „O vara ca un #timeout”, fiindca desi a fost tare complicata si tare plina de provocari pentru noi, eu am simtit-o exact asa. Chiar daca in vacanta din Grecia nu pot spune ca am reusit performanta de a sta mai mult de o ora intinsa pe sezlong, in oricare din zilele petrecute acolo, marturisesc ca am adunat mii momente de relaxare si clipe de neuitat, inclusiv, sau poate, mai ales, de #timeout.

Asa ca, intr-o ordine aleatoare, mai jos aveti o mica-mica selectie a acestora din vara care tocmai se da trecuta.

Si fiindca mai sus vorbeam de optimizarea momentelor de #timeout, cel putin in ceea ce priveste zona de continut online (una din cele mai cronofage activitati!), echipa Prigat in colaborare cu Kudika.ro va propun o noua varianta de utilizare in mod destept a clipelor de #timeout si au pus la cale platforma #TimeOut by Prigat care sa va ajute pe voi sa castigati timp citind exact ceea ce va imbie/intereseaza pe voi sa cititi.

Gandita pentru cei care au un program contra cronometru si sunt asaltati de abudenta informatiilor de zi cu zi, platforma le permite utilizatorilor sa ia un timeout si sa urmareasca neintrerupti cele mai populare articole de pe internet.

Platforma contine top articole din patru domenii de interes: travel, lifestyle, fashion si business, iar fiecare utilizator isi poate alege categoria din care vrea sa citeasca articole si timpul dedicat timeout-ului (1, 3, 5 sau 10 minute).

O alta optiune pe care utilizatorii o au este cea de adaugare continut. Oricine poate urca sau scrie un articol de interes in una din cele 4 categorii, cine stie, poate asftel va descoperiti o noua pasiune – scrisul!

Am testat-o, este intr-adevar practica, mai ales pentru mine, fiindca de multe ori ma frustram pe alte site-uri cautand articole pe gustul meu si negasindu-le si pierzand astfel timp pretios.

Mno, si ca tot am ajuns la Prigat, poate testati si noua limonada lansata, in varianta cu si fara menta (eu optez in mod clar pentru varianta cu menta), pe care o puteti savura, cum altfel, decat intr-un moment de #timeout :)