Este al doilea weekend de la inceputul scolii, iar oferta sa este mai mult decat bogata, timp sa fie sa ajungi peste tot.


PENTRU COPII:


1. VERDE LA EDUCATIE PENTRU CIRCULATIE

Accesul este liber.

Lidl și Poliția Română dau din nou Verde la educație pentru circulație!. Astfel, pe data de 24 septembrie, de la ora 11.00, copiii cu vârste între 4 și 10 ani sunt așteptați la lecția de circulație rutieră, ce va avea loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară.

Pe 24 septembrie, fiecare copil prezent în parcările magazinelor Lidl din țară, care se alătură inițiativei, va avea șansa să învețe direct de la reprezentanții Poliției Române cum trebuie să se comporte un pieton în trafic. Prima parte a lecției de educație rutieră va fi reprezentată de secțiunea teoretică, în care cei mici vor afla toate informațiile despre semnele de circulație, ce înseamnă fiecare, dar și cât de important este să fie atenți la trafic. Urmează o sesiune interactivă, unde copiii vor fi invitați să aplice cele învățate în cadrul unui orășel miniatural. Desigur, nu vor lipsi nici premiile, oferite de către Lidl tuturor participanților.

verde-la-circulatie_evenimente

Vedeti aici lista magazinelor participante, si aici aveti harta completa a magazinelor din Bucuresti, ca sa va fie si mai simplu sa identificati cel mai apropiat LIDL de voi.


2. PIUA

Intrarea este liberă.

Am scris deja despre PIUA in mai multe randuri, aici si aici.

Pagina event de Facebook: https://www.facebook.com/events/266183670419450/ 

„Un weekend intreg de fun, food & shopping alternativ, pentru copii si parinti liberi ♥
Iti facem cunostinta cu cele mai bune proiecte romanesti pentru copii, pe muzica buna, la un brunch gourmet + 50 de branduri super-creative care inteleg si respecta inteligenta copiilor la fiecare varsta.

Shopping alternativ cu 50 dintre cele mai fun branduri romanesti pentru copii
• Brunch & Coffee intre adulti, cu Beautyfood
• Prajituri fara zahar de la Sis&Me Raw Vegan Sweets
• Dulciuri rafinate de la Marţipan Creativ
• Smoothies sanatoase de la Sloop
• Ateliere de muzică și percuție cu Jocuri De Tobe
• Programare și roboței cu STEP It Academy Bucharest
• Engleză cu Helen Doron English Bucuresti Sudului
• Masaj, relaxare si aromaterapie cu Centrul BioFocus
• Broderie pe mobilier, cu Metal Creativ
• Henna si water painting cu Henna Collection- Art a Porter

Bonus: ii puteti gasi si pe Lilu Tesa cu un stand plin cu hainute acolo!


3. BUCHAREST MINI MAKER FAIRE

Intrarea este liberă.

Pe 24 Septembrie, Oraselul Cunoasterii organizeaza prima editie a Bucharest Mini Maker Faire, pentru a descoperi cum am evoluat de la „roata olarului” la „imprimanta 3D”. Bucharest Mini Maker Faire este un festival dinamic și interactiv al pasionaților de mestesug si tehnologie, care își propune să aducă la un loc creatori/makeri din diferite domenii: meșteșugari, artiști, oameni de stiintă, ingineri și IT-iști de toate vârstele, pentru a face schimb de experientă, a invăta și descoperi impreună.

 Tema din aceast an este „Pasiunea” deoarece ea dă frâu liber creației și ne impulsionează să ne păstrăm autenticitatea românească dar în acelaș timp să căutăm evoluția științifică și tehnologică.

Bucharest Mini Maker Faire este un eveniment de o zi în care atât copiii cât și adulții pasionați vor  avea ocazia să se transforme împreună în creatori și să își redescopere pasiunea. Iubitorii de tradiții și artizanat se vor putea întâlni cu meșteșugari și vor putea lucra alături de aceștia, iar cei atrași de tehnologii moderne le vor putea descoperi și încerca rând pe rând.

Maker Faire, “Greatest Show (and Tell) on Earth”, este un festival internațional al creatorilor organizat de revista americană MAKE: Magazine și răspândit pe tot globul. Prima ediție a avut loc în anul 2006, în San Mateo, California, iar în zece ani conceptul de Maker Faire a cuprins întreg mapamondul.

Pe toată perioada evenimentului veți avea ocazia să participați la experimente interactive de știință, la ateliere practice, să descoperiți noi tehnologii, să vedeți cum funcționează imprimanta 3D, să participați la un curs de drumming și lista poate continua.

Mai multe informatii gasiti pe link-urile de mai jos:

Pagina de FB: https://www.facebook.com/bucharestminimakerfaire/

Event: https://www.facebook.com/events/766937026743214/

Site: http://www.oraselulcunoasterii.ro/bmmf2016/

Canal Youtube: https://www.youtube.com/user/MakerFaireVideo


4. NARATIV

Narativ, singurul festival de lectura pentru copii se desfasoara in Bucuresti in acest weekend si in weekendul urmator. Intrarea este libera trebuie doar sa va inscrieti din timp la atelierele de lectura organizate pentru prescolari, scolari si adulti. Despre Narativ am scris aici.

Provocarea de anul acesta este aceea de a descoperi in cate feluri diferite se poate citi o poveste. Nu ratati festivalul, invitatii, vorbitori si profesori sunt artisti, psihologi, specialisti in parenting, pedagogi, oameni pe care nu aveti ocazia sa ii vedeti zi de zi!


PENTRU MAME! aici e aici, atentie mare :)!


5. HALF IS FREE

Renumitul deja targ al Andreei Esca revine. Va spun ca pe acesta nu trebuie sa il ratati sub nicio forma.

Cel mai cool festival de shopping cu haine de designer la jumatate de pret, decoratiuni pentru orice fel de casa, bijuterii si produse cosmetice, are loc la The Ark, str. Uranus 150, 24 septembrie intre orele 10:00-19:00.

Detalii eveniment.

14344186_1257484444315943_4129741930869109124_n

6. V for VERDE

Nu stiu cum de am putut sa omit targul asta, este printre cele mai vechi, renumite si mai misto!

14184366_396299097161141_6214482453270905601_n

Ce gasiti la V for Verde? Producatori romani care aduc bunătăţi și delicatese bio, cosmetice naturale și organice, obiecte eco deco, articole pentru copii in kids corner.
Conferințelor si atelierele V for Verde aduc în discuție teme de interes pentru un stil de viata sanatos: well being, nutritie, parenting, aromaterapie etc.

Va recomand trei puncte de atractie:

Standul Oliviei – BioBunatati

Duminica, de la 14:00 – 15:00 – Preparate sănătoase de luat la job și la școală – atelier practic și inspirațional. Ana Nicolescu (Mamica urbana) impreuna cu invitata Tania Bordianu, blogger culinar la Retete sanatoase cu Tania, instructor de fitness și yoga.

Si tot duminica, de la 16:00 – 17:00 – Frământatul pâinii între mit și realitate. Atelier de Viviana Marza
„Ne speriem când vine vorba să facem pâine, iar cel mai înfricoșător este frământatul. Poate daca ne-ar fi mai familiar și l-am scoate din clișeul frământatului tipic, mult mai mulți dintre noi s-ar apuca să facă pâine” – Viviana, sa stii ca pentru mine framantatul e terapeutic il iubesc, dar tot vin la atelier la tine!

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/539696132882749/


7. ART FASHION FAIR

Se autointituleaza „cel mai cool targ de fashion si lifestyle din Romania. Designeri si creatori autohtoni. Haine si accesorii de autor. Obiecte de design”. Si suna indeajuns de interesant incat sa ii dam o sansa si sa ii facem si lui o vizita, nu?

14068190_1027618310669766_8641042550678966887_n

Intrarea este libera, puteti sa veniti si cu patrupedele din dotare, sunt primite cu bratele si inimile deschise. Pagina evenimentului si alte detalii, informatii suplimentare si updates: Art Fashion Fair.

Printre highlights: Irina Tenovici  – Happy Friday, pe care daca o ratati la Half is Free o gasiti cu siguranta duminica aici. Rochia asta e a mea, ca sa nu ziceti ca nu v-am zis!

14369938_1053507878080809_5215847471829560991_n


PENTRU TOATA FAMILIA (noi anul trecut am fost si impreuna cu bunicul):


8. iMapp

iMapp Bucharest 2016, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia 3D de video mapping din lume.

iMapp Bucharest inseamnă proiectii spectaculoase pe fatada Palatului Parlamentului. iMapp inseamna mai mult de 104 proiectoare, 23.000 de metri patrati necesari suprafetei de proiectie, peste 2.000.000 ANSI lumeni si o scenă uriasa. Accesul este liber, spectacolul incepe Sambata 24 Septembrie de la ora 19.00 iar pe scena vor canta multi artisiti renumiti. Ca sa nu ratati evenimentul va spun doar ca pe scena va urca si  Roisin Murphy!

Sursa foto principala face parte din proiectia iMapp 555 Bucharest Building Projection by Damien FONTAINE. Puteti Urmari filmul complet aici, proiectia primind, de altfel premiul People’s Choice Award anul trecut la iMapp.

Daca mai aveti idei si locuri de mers, stiti povestea: sharing is caring :)