Astazi va invit la citit. La citit, la dezbatut si la venit cu idei. Ceea ce va rog, insist chiar sa cititi este programul prin care USR isi doreste reconstructia Romaniei?

USR vizeaza si militeaza pentru transparenta totala, o industrie moderna, sprijinirea agriculturii micilor fermieri, reformarea sistemului de invatamant, noi reglementari in domeniul culturii, cresterea finantarii sanatatii, un transport mai rapid, noi politici pentru energie și mediu, consolidarea relatiilor cu UE, NATO, Republica Moldova si Ucraina si intrarea in Schengen.

Programul propus este foarte bine structurat si total la obiect. El trateaza clar si cat mai simplu principalele probeleme cu care tara noastra se confrunta in acest moment.

Nu vreau sa insist cu detalii pentru fiecare punct din program. Eu l-am citit si personal cred ca este primul program al unui partid din Romania de dupa 1990 care nu are in el promisiuni desarte si nerealiste, vorbe goale si care trateaza fix zonele unde trebuie intervenit. Agricultura, sanatatea, invatamantul, infrastructura, protejarea mediului, strategii de dezvoltare a industriei si strategii culturale, toate acestea trebuiesc tratate cu prioritate si bineinteles cu maxima transparenta.

Am mai spus-o si o repet, oamenii astia de la USR sunt in marea lor majoritate la fel ca noi. Inteleg lucrurile la fel ca noi, simt, la fel ca multi dintre noi, ca daca nici acum nu vom reusi sa schimbam ceva si sa spargem blocada PSD – PDL (PNL), din multe puncte de vedere lucrurile in Romania vor deveni din ce in ce mai dramatice. Acum e poate unul din ultimele momente in care noi astia despre care cei din PSD spun ca suntem putini si neinsemnati mai putem schimba ceva. Acum totul depinde de noi, de votul nostru, de implicarea noastra. Daca v-ati saturat de personaje precum Ponta, Ghita, Dragnea, Udrea, Blaga sau Firea acum trebuie sa aratam ca ne pasa de viitorul nostru si al copiilor nostri, de viitorul acestei tari.

Deci, va rog cititi programul propus de USR. Nu trebuie sa fiti de acord, puteti veni cu idei, puteti propune solutii noi, programul este in dezbatere publica. Dar mai ales, va rog, semnati pentru USR si votati! Iesiti din casa si votati pentru voi, pentru familiile voastre, pentru Romania, pentru ca in sfarsit avem cu cine sa votam!

 

 

Sursa foto: letsvote.ro