Sambata care tocmai a trecut s-a marcat o mare, mare premiera fiindca au fost lansate primele karturi electrice ready to race din lume. Da, suntem prima tara in care exista karturi electrice, special gandite pentru copiii intre 4 si 12 ani pentru a fi folosite in competitiile de profil.

Cum ni s-a parut noua? Pai cuvintele sunt cam sarace pentru a descrie cum ne-am simtit.

Radu, lipit de un Audi, de care efectiv nu a vrut sa se mai desparta :)

 

Copiii au fost super nerabdatori sa le incerce, cand in sfarsit au ajuns sa le testeze nu prea s-ar mai fi dat jos din ele si ar fi mers ei mult mai repede de cat le permitea kartul (aveau limitarile setate din aplicatie, si pe viteza si pe varsta). Le-am promis ca ne vom reintoarce cu siguranta sa le testam la adevarata lor valoare. Nu i-am mai vazut de ceva vreme atat de fericiti si de entuziasmati si urechile mi-au auzit inclusiv un “mami, dar nu facem noi mai bine karting in loc de baschet” si, initial, mi s-a cam strans inima, ca nu prea mi se pare un sport inofensiv, dar dupa ce am aflat ce optiuni si gadgeturi sunt montate pe aceste noi karturi, mi-am dat seama ca nu e niciun pericol. Well, fie vorba intre noi, si la baschet au tras niste trante serioase deja, iar Raducu mi-a venit cu genunchii si cotul julite nu mai departe de saptamana trecuta.

Daca vorbim de electric, va dati seama ca emisiile sunt zero, nivelul decibelilor scade semnificativ si odata cu emisiile scad mult de tot si costurile de intretinere ale acestora. Si chiar daca vorbim de electric, vitezele pe care acestea le dezvolta sunt marisoare, intre 55 si 135 km/h in functie de clasele si varstele copiilor. Mai mult, tehnologia din ele este dusa la un alt nivel, toate fiind dotate cu sisteme de operare conectate la aplicatii compatibile Android si Windows (dar si iOS in curand), fapt care nu numai ca faciliteaza preluarea controlului de la distanta pe anumite zone, insa mai mult permit setarea fiecarui ekart in functie de particularitatile celui care piloteaza (varsta, greutate, nivel de instruire).

Cei doi, privind fascinati la circuitele de sosea si offroad de la Academie

 

Copiii au fost cu siguranta fermecati de grupul celor sase piloti care au facut cateva ture demonstrative cu karturile, si i-am vazut pe ai mei uitandu-se cu jind la baietii aceia si la salopetele lor de competitie. Mno, pana la urma, doar timpul le-o cerne pe toate si, daca au atata lipici la karturile acestea, nu vad de ce i-as impiedica sa o ia pe drumul acesta. Cu atat mai mult cu cat nu vad decat avantaje la aceste karturi electrice, care le-ar oferi si lor o alta perspectiva in ceea ce priveste educatia ecologica, inclusiv responsabilitatea fata de mediu.

La asta sunt buni fratii, in caz ca nu stiati inca :)

 

Mi-a placut mult discursul simplu, dar de efect al marelui pilot Titi Aur, din care am si citat – titlul reprezinta concluzia discursului si pe zona electrica ma gandesc ca suntem in acest moment intr-o perioada de pionierat si ca depinde foarte mult de noi sa crestem in aceasta directie. Intr-adevar, asa cum zicea si el, la noile karturi electrice dispare acel vuiet tipic curselor de masini, insa pana la urma cred ca e cel mai mic si neinsemnat inconvenient :).

Cat despre noi, noi vrem sa ne reintoarcem cat mai curand la Academia Titi Aur, locul unde s-a desfasurat in cel mai impecabil mod cu putinta toata premiera mondiala. Radu a ramas uimit de tot ceea ce este acolo si ne-am propus sa ne rezervam o zi “doar pentru noi”. Oricum noi suntem mai atipici, si in loc de o cina romantica am prefera sa petrecem o zi la Academie :).

Daca va intereseaza si pe voi sa aflati mai multe despre karturile electrice si de ce nu, sa va inscrieti copilul la o testare, intrati aici si aveti la dispozitie toate detaliile legate de inscriere, testare, legitimare si Scoala De Karting. Se estimeaza ca pana la inceputul anului competitional vor fi gata de curse 188 de karturi electrice. Si multe din acestea nu ar fi fost posibile daca nu ar fi existat suportul si parteneriatul cu Gatorade, brand care i-a sustinut in acest demers curajos si in “nasterea” primei competitii complet electrice din lume, eKart’nG. Gatorade va fi partener tehnic al acestei competitii, si sper ca acest parteneriat sa continue pe o perioada mult mai lunga.

Informatii actualizate despre Campionatul de e-Karting Gatorade ce va avea startul in 2017 gasiti pe pagina de facebook dedicata: Campionatul de e-Karting. Ma bucur ca eschipa Gatorade ne-a invitat sa traim aceasta experienta unica si ca au reusit sa faca dintr-o alta sambata dimineata una de pomina!

Va pun mai jos informatiile despre campionat, asa cum le-am primit si eu, ca sa va fie mai usor in luarea deciziei corecte :)

  • Data incepere campionat + durata:

Campionatul incepe pe data de 15 noiembrie cu Inscrierile Virtuale si se incheie pe data de 15 septembrie cu Trofeul eCo Gatorade care desemneaza si cel mai bun sportiv/pilot eKart ’nG al anului.

Este alcatuit din: Sesiunile de Calificari, 6 Etape ale Competitiilor Locale (in fiecare oras stabilit de Organizatori), cate 3 Etape ale Competitiilor Regionale (organizate in fiecare Regiune a tarii) si o finala Nationala care se va desfasura la Bucuresti sau Brasov pentru anul 2017.

  • Program/ Calendar:

Calendarul se va stabili pana la data de 15 ianuarie si va fi publicat pe paginile oficiale de facebook.https://www.facebook.com/notes/comisia-e-karting-romania/campionatul-e-karting-gatorade/1517353865235129

  • Cine poate participa:

Orice copil cu varsta de 4 ani impliniti si 12 ani neimpliniti din Romania, indiferent de nationalitate, cetatenie, etc care a participat la Preogramul de Selectii Nationale pentru copii la karting electric sau care a facut cursuri de initiere in eKarting cu unul din cluburile sau societatile partenere.

Detalii in pagina de facebook : https://www.facebook.com/ClubulDeKartingBucuresti/ +https://www.facebook.com/CampionatuleKarting/  + la adresa de email info@skh.ro

  • Costuri participare:

Toate contributiile parintilor / sustinatorilor / sponsorilor pentru participarea copiilor la evenimentele sportive eKart ’nG din perioada 2017 – 2021 se regasesc pe Platforma de Plati si Contributii integrata in facebook pe pagina oficiala a ckb – Clubul de Karting Bucuresti : https://j.mp/1UNg72V Costurile de participare la evenimentele sportive eKart ’nG sunt stabilite in functie de varsata voturile obtinute si sexul copilului :https://www.facebook.com/notes/comisia-e-karting-romania/importanta-voturilor-si-a-varstei/1520375388266310

  • Unde pot fi inscrisi copiii (adresa de mail+ locatie):

Inscrierea si votarea copiilor se face virtual : prin intermediul aplicatiei facebookhttp://woobox.com/jqepds sau la adresa de email : info@skh.ro
http://woobox.com/jqepds – Datele sunt securizate

Locatiile fizice unde se vor face validarile inscrierilor virtuale si testarea gratuita a copiilor se vor publica pentru fiecare Regiune a Romaniei / Oras,  in fiecare luna,  pe pagina oficiala de facebook  a campionatului:https://www.facebook.com/CampionatuleKarting/ sau se pot cere la adresa de email: info@skh.ro Locatiile din toata tara vor fi functionale incepand cu data de 15 mai 2017.