Din pacate, din aceasta seara Ilinca nu mai este printre noi. Sa aveti un gand bun pentru familie! Va multumesc tuturor pentru implicare, felul in care ati reactionat a fost coplesitor. 

O sa revin cu o alta actualizare de la familie, cand va fi cazul. 

Nu m-am mai implicat de ceva vreme in campanii umanitare. A fost o decizie personala, luata dupa multe campanii in urma carora s-au rupt bucati din mine si care m-au transformat in neom. A ramas un mare sentiment de vinovatie, fiindca stiu ca una din responsabilitatile mele de baza ca om care a strans in jurul sau o comunitate este sa incerc sa ajut atat cat imi sta in puteri si de ce nu, mai mult de atat.

Ieri am realizat insa ca nu pot sta deoparte dupa ce am vazut povestea de mai jos, cu atat mai mult cu cat pustoaica de cinci luni care este, din pacate, protagonista principala este nepoata unei persoane pe care nu numai ca o cunosc de niste ani buni, dar pe care o si admir foarte mult.

 

La doar trei zile de la venirea pe lume, Ilinca a făcut un icter puternic. Și pentru că problema nu s-a rezolvat nici măcar după câteva zile în care a stat la lampă, micuței i s-a făcut o ecografie abdominală în urma căreia medicii  au ridicat o suspiciune de chist de coledoc – o malformație congenitală rară, caracterizată prin dilatarea chistică congenitală a căii biliare principale sau dilataţia segmentară idiopatică a canalului hepatocoledoc. Acela a fost momentul în care doctorii au decis să o transfere pe Ilinca la spitalul Marie Curie. Aici, părinții  aveau să afle că în momentul acela nu era nimic de făcut, însă că atunci când va împlini o lună micuța va trebui supusă unei intervenții chirurgicale.

Au fost încântați pe moment pentru simplu fapt că pot merge acasă și se pot bucura un pic de minunea lor. Conștiincioși, Mirela, Bogdan și Ilinca s-au întors la spital exact după patru săptămâni așa cum stabilise medicul. Dar acesta le-a comunicat  să se întoarcă în luna ianuarie, pentru că nu este nici o urgență. Zis și făcut. Însă pe la jumătatea primei luni din an, când au revenit, medicul le-a spus că s-au întors prea târziu. Bulversați, părinții nu au mai știut încotro să o apuce. Au fost totuși internați, iar pe 1 februarie, micuța a fost supusă unei laparotomii exploratorii pentru a i pune un diagnostic exact. Cei doi părinți au fost înștiințați că în urma acestei intervenții ar putea apărea probleme și exact așa s-a întâmplat.

În scurt timp, abdomenul micuței s-a umflat și s-a umplut de lichid. ”Nu mai știam pe ce lume trăiesc. Ne-au spus că fetița noastră are ciroză și că salvarea ei este transplantul de ficat. Din păcate însă nici un medic de la noi din țară nu face transplant unui copil atât de mic, nici măcar conf. dr. Irinel Popescu, astfel încât singura ei șansă este să fie acceptată de o clinică de afară”, ne-a povestit mămica Ilincăi.

Și de parcă nu erau deajuns toate aceste probleme pe care micuța le avea, la sfârșitul lunii februarie, la scurt timp după ce s-au extrenat, copila a făcut bronșoiltă. Au mers la spitalul Grigore Alexandrescu și, la doar o oră de la internare, Ilinca a început să verse sânge și a fost transferată de urgență pe secția de Terapie Intensivă. A trecut o lună de atunci, iar fetița de 5 luni este în continuare în același salon, conectată la aparate, luptându-se pentru viața ei care atârnă de un fir de ață. Cu fiecare zi ce trece șansele ei de supraviețuire scad. În ultima discuție pe care au avut-o cu medicii, părinții au aflat că fiica lor este în ultima fază a cirozei și numai un transplant, făcut de urgență, o mai poate salva.

 

Aici aveti conturile in care puteti face donatii:

Cont RON: Ivan Mirela, RO46RNCB0667130278120001 (BCR)

Cont Euro: Ivan Bogdan, RO68RZBR0000060012410804 ( Raiffeisen Bank)

 

Alte detalii, scrisori medicale, rapoarte, analize, date de contact aveti in linkurile de mai jos:

Ilinca Ivan

Libertatea

Fundatia Ringier – Ajuta Copiii

 

Puteti trimite un sms, sau mai multe, la numarul 8828 cu textul „Ilinca”. Numarul 8828 apartine Fundatiei Ringier, iar banii se duc integral catre cazul ei. 2 euro donati, 2 euro ajung la ea.

 

Ce mai puteti face?

Ii puteti populariza povestea. O puteti prelua pe blogurile voastre, puteti da share-uri pe facebook, puteti povesti prietenilor. 

Noi o sa demaram si o pagina de licitatii pe facebook, deja ne gandim sa facem si-un yard sale in perioada urmatoare, mai avem si alte planuri.

Daca aveti idei si vreti sa sustineti in orice fel, eu va astept cu propuneri.

Mi-ar prinde bine o mana de ajutor pe webdesign sa facem niste materiale vizuale – bannere, cover photos –  care sa poata fi puse pe retelele sociale si pe site-uri. 

Ce mai pot face eu FIX in acest moment

De asemenea, ofer spatiu de reclama timp de O LUNA in bara din dreapta, prima pozitie, exact cum este acum banner-ul cu conferinta Oanei Moraru de sambata, oricarui brand care doneaza echivalentul a 500 de euro in unul din conturile parintilor Ilincai. Nu accept branduri cu o reputatie indoielnica, vor trece printr-un filtru personal inainte de toate. 

Daca sunteti IFN sau firma de pariuri sau orice alt site care intra in zona de castiguri/jocuri de noroc/betting/jocuri online etc., donatia minima obligatorie este de 2000 de euro sau echivalent in lei si bannerul va fi afisat timp de DOUA SAPTAMANI. Imi calc pe inima, fiindca m-am jurat candva ca nu voi accepta niciodata prezenta vreunui brand de imprumuturi mici/IFN. 

 

Mno, ce idei mai aveti, ca eu momentan nu mai am. Haideti sa o ajutam pe Ilinca. Stiu ca se poate.