Zilele trecute am avut ocazia de a participa la (re)lansarea gamei Immortelle DIVINE de la L’OCCITANE, gama imbunatatita si la nivel de formula, nu doar la nivel de ambalaj, relansare dublata de lansarea unui produs vedeta, complet nou in aceasta gama: uleiul de intinerire.

Acest ulei este in esenta un produs multi-functional, care patrunde perfect in piele, fara efect uleios (stau marturie, pielea nu ramane uleioasa dupa aplicare). Dincolo de principalul ingredient, uleiul obtinut din florile de imortele, mai include in compozitie un amestec de sapte uleiuri naturale (caisa, iarba-sarpelui, camelina, catina, limba mielului, maces, luminita de seara – primula). Mirosul e fin si placut si reprezentantii L’Occitane recomanda ca acest ulei sa fie folosit chiar si pe parcursul zilei, chiar si peste machiaj (doua-trei picaturi puse in palma, amestecate si ulterior cu tamponari usoare aplicate pe fata). Eu nu-s o mare fana a uleiurilor, vad ca este un trend general, inclusiv in produsele de curatare a tenului, totusi acest ulei nu mi-a displacut deloc, fiindca se comporta foarte bine pe pielea mea si nu lasa nicio pelicula grasa dupa aplicare.

Povestea imortelelor din produsele L’OCCITANE (pe numele lor romanesc si deloc poetic: siminoc) este cel putin la fel de frumoasa pe cat sunt ele de frumoase, deoarece pentru aceasta gama L’OCCITANE foloseste doar flori de imortele ce provin din agricultura ecologica din Corsica. Din 2004 si pana in prezent, pe coasta de est a insulei Corsica si Balagne s-au plantat peste 50 de hectare de flori (aproximativ 3 miliarde de flori sunt culese anual), iar L’OCCITANE colaboreaza în prezent cu zece cultivatori si distilatori corsicani, care folosesc metode organice de cultivare si distilare a uleiului.

Gama completa o gasiti fie pe site, fie in magazinele dedicate L’OCCITANE ori in reteaua Sensiblu. Mie mi-au mai atras atentia Balsamul pentru ochi DIVINE si Balsamul pentru curatarea tenului DIVINE, o sa mi le fac eu cadou candva :)

Preturile sunt cuprinse intre 160 si 450 lei.