Vreau sa scriu acest articol de cateva zile dar am avut alte prioritati editoriale si mai ales lucruri mult mai placute pe care sa vi le povestesc. Nu ma intelegeti gresit, cititi in continuare articolul si dati-l mai departe, poate la un moment dat intrebarile noastre vor primi si un raspuns.

Nu stiu daca ati observat faptul ca de cateva luni, de prin Aprilie mai exact, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza aproape saptamanal diferite evenimente, festivalurisi concerte cu intrarea gratuita, pentru cetatenii din Bucuresti. Doamna primar apare periodic in fata camerelor cu un zambet larg pentru a ne transmite ca pentru noi toti a mai gandit si organizat un eveniment minunat la care neaparat trebuie sa participam pentru a ne relaxa si distra. Intr-un limbaj mult mai clar si direct, asta se cheama circ pentru voturi, distractie gratuita in speranta de a acoperi toate nerealizarile majore si degradarea vizibila a Bucurestiului de o zi la alta.

Milioane de euro cheltuiti pentru evenimente si artisti, unii dintre ei altfel foarte buni si cunoscuti – ii enumar doar pe cei din weekend-ul trecut: Angela Gheorghiu, Pink Martini, Moonlight Breakfast. Ma intreb oare care sunt firmele care se ocupa periodic de organizarea evenimentelor dar asta e o alta poveste. Am auzit si despre faptul ca ofertele facute de primarie pentru anumiti artisti sunt mult peste ceea ce ei primesc in mod normal pentru o reprezentatie.

Milioane de euro aruncati pentru evenimente in timp ce infrastructura rutiera este la pamant si nici macar solutiile cele mai simple si logice cum ar fi sincronizarea semafoarelor nu sunt implementate. Milioane de euro alocate distractiei in timp ce pentru cei de la serviciile sociale nu exista buget, pe strazi sunt mii de oameni fara adapost iar locurile de cazare in spatiile dedicate lor sunt de ordinul zecilor. Milioane de euro cheltuiti fara cap in timp ce Bucurestiul pute.

Milioane de euro pentru concerte in timp ce programul de reabilitare si refacere a imobilelor cu risc seismic stagneaza de ani buni iar un cutremur cu magnitudine de peste 6,5 ar transforma probabil mare parte din Bucuresti in ruine. Pentru reabilitarea scolilor bani nu exista, iar atunci cand vreo scoala, prin intermediul sau ajutorul parintilor doreste sa consolideze sau sa modernizeze cladirea, nu se pot elibera autorizatii. Doamne fereste sa vina vreun cetatean care sa vrea sa-si consolideze singur casa ca sigur nu ii va lua mai putin de 2 ani pana sa afle ca nu poate obtine autorizatie si absolut sigur va primi in acest timp si niste amenzi de la primarie.

Mai nou am citit si despre faptul ca in cazul unui cutremur mare parte din Bucuresti ar putea fi inundat. Nu e problema, probabil ca doamna primar va spune ca totul face parte dintr-un plan bine gandit, acela de a transforma capitala intr-o mica Venetie.

Milioane de euro dati pe tarabe pe care e scris mare PMB si la care se vand tot felul de nimicuri pe care aproape ca nu le cumpara nimeni, in timp ce problema locurilor de parcare e una pentru care nu exista inca rezolvare ci doar studii peste studii de fezabilitate. Asat in timp ce in alte orase din Romania cum ar fi Clujul, au fost implementate solutii simple si pe marea majoritate a strazilor au fost amenajate de catre primarie locuri de parcare langa trotuar, locuri ce pot fi inchiriate de catre cetateni.

Scene marete si concerte organizate aproape saptamanal cu autorizatii primite de la PMB ce nu respecta orele de liniste, nivelul de zgomot…in fine, totul e ok atat timp cat muzica nu se aude la ora 23 in Voluntari. Oare in weekend-ul asta ce ne mai asteapta?

Milioane de euro pentru distractie si alte milioane de euro donati din bugetul primariei pentru constructia maretei catedrale din Bucuresti – dimineata Dumnezeu, credinta si rugaciuni si apoi seara niste circ, astea sunt de fapt singurele coordonate ale marelui program de guvernare a Bucurestiului.

Balene albastre, megafurtuni cu durata nu mai mare de 10 minute si 3 galeti de grindina, iepuri gigantici in centrul orasului, haos, panica, dezinformare si multa fatarnicie, cam astea sunt singurele realizari notabile ale doamnei primar.

Va provoc la un exercitiu simplu, ganditi-va, cat vreti voi si apoi va rog spuneti-ne si noua macar un singur lucru pozitiv, pentru Bucuresti, care s-a intamplat in mandatul doamnei Firea.

Sursa Foto