Despre ordonanta ce a modificat codurile fiscale cu siguranta ati auzit. S-a scris, s-a discutat, s-a analizat, salariatii fie ei de la stat, fie de la privat, mediul de afaceri, au contestat modificarile incercand sa le explice guvernantilor ca ele nu sunt bune. Guvernantii ce au facut? Simplu si eficient, au disparut efectiv dupa adoptarea orodonantei de urgenta.

I-ati mai vazut voi pe Dragnea, Tariceanu sau Tudose pe la vreo televiziune in ultimele doua zile? Ati mai auzit ceva despre si de la ei? Poate ca, cine stie, sunt ocupati cu modificarile pentru legile justitiei.

In schimb, au scos “la inaintare” tot felul de postaci si troli profesionisti care isi fac treaba pe facebook si in alte medii de comunicare iar pe la televiziunile de casa – Antena 3 sau Romania TV si-au trimis oamenii de incredere si care au legatura cu modificarile fiscale, fie pentru a varsa o lacrima, fie pentru a ne explica cat de batuti in cap suntem noi toti pentru ca nu putem intelege faptul ca ei ne doresc tot binele din lume.

Nu vreau sa insist din punct de vedere tehnic asupra modificarilor. Un articol ok din care puteti sa extrageti informatii si sa intelegeti care sunt calculele reale ale modificarilor salariale incepand cu 01.01.2018, gasiti aici.

E foarte clar ca modificarile sunt facute intr-o mare pripa, e clar ca ele nu au o baza de calcul coerenta si care sa tina cont de toate aspectele realitatii vietii din Romania. E clar ca modificarile se bazeaza pe niste presupuneri care ulterior, daca nu se vor concretiza asa cum isi doresc Dragnea & co, se vor transforma in unelte electorale sau in scuze pentru nerealizarile actualei guvernari.

Din pacate – si asta e realmente ingrijorator din perspectiva mea, am intalnit si am discutat cu oameni educati, oameni inteligenti, oameni ce lucreaza in mediul privat, care au inghitit “momeala” aruncata de PSD spunand ca e ciudat ca sindicatele sa protesteze acum cand scade impozitul pe salarii. Acei oameni au plecat de la aceasi premise ca si cei din PSD si anume ca toti patronii, toti proprietarii de business-uri din Romania vor modifica salariile brute ale angajatilor, le vor creste pentru ca angajatii sa fie cu salriul net cel putin la acelasi nivel, vor pregati si apoi semna impreuna cu angajatii acte aditionale la contractele de munca pana la 01 Ianuarie 2018!

Voi ce ziceti, credeti ca asa ceva se va intampla? Credeti ca exista sau nu angajati in Romania care si-au negociat salariul brut si nu pe cel net, impreuna cu angajatorul?

Deja, doamna ministru al muncii a avut grija sa iasa la televizor si sa transmita mesajul ca de vina pentru faptul ca salariile vor scadea vor fi bineinteles patronii, angajatorii. Facem un pariu ca undeva in primavara sau poate chiar mai devreme, vor aparea la TV in frunte cu Dragnea si vor spune ca de vina pentru faptul ca nu exista autostrazi, spitale si multe altele sunt de fapt cei din mediul privat, patronii, bancile si multinationalele? :)

Oare domnul Misa, domnul Tudose sau doamna Olguta Vasilescu, ce raspunsuri au referitor la scaderea salariilor pentru categoriile de persoane scutite pana acum de plata impozitului pe venit? Ce raspunsuri au pentru cei din IT, pentru cei din programare, pentru cei din HORECA cei ce au contracte sezoniere semnate pe o perioada de 12 luni? Industria IT reprezinta „doar” 5,6% din PIB-ul Romaniei, dar, ce conteaza, e un fleac pentru marea coalitie de la guvernare PSD-ALDE.

Vin zile grele, de fapt corect ar fi sa spun si mai grele decat cele de pana acum. Din pacate solutiile pe care le avem noi, cei direct afectati, sunt extrem de limitate atat timp cat societatea este scindata iar nivelul de informare si implicit si nivelul de intelegere pentru marea majoritate a populatiei este controlat si influentat in mod direct de catre guvernanti. Campaniile de comunicare, mesajele transmise de cei de la PSD si ALDE sunt fie neadevarate, fie neacoperite de dovezi, fie gandite in asa fel incat ulterior ei, guvernantii, sa fie exonerati de orice responsabilitate pentru actiunile lor. Daca reusesc sa modifice si legile justitiei (si nu suntem departe de acest lucru) cred ca tot ceea ce ne mai ramane de facut este sa tragem obloanele de tot si peste tot ceea ce mai inseamna tara asta.

Sursa foto