Dupa cum ati observat (sau nu), in ultimele doua saptamani eu am absentat de pe aici. Motivul a fost unul „simplu”: nu am avut pe ce sa lucrez.

Si asta pentru ca, intr-o zi oarecare, m-a pus naiba sa imi fac update la High Sierra. Si undeva in cursul instalarii, Apple-ul meu si acest iOS multi-laudat nu s-au mai inteles, asa ca primul a intrat intr-un soi de coma. Si eu dupa el, imediat cum am realizat ca pe cat de precauta sunt mereu cu telefonul si ii fac backup si backup la backup, pe atat de inconstienta am fost cu laptopul, nefacandu-i niciodata un backup complet, doar pe bucati si bucatele. Munca mea din ultimii cinci-sase ani, documente, acte, tone de fotografii, toate bazele mele de date, tot mailul (!). Spuneti-mi stupida, idioata, inconstienta, mi le merit pe toate.

Am avut insa noroc. Cinci zile mai tarziu am primit telefonul cu vesti bune, ca datele s-au recuperat si ca in doua zile putem sa venim sa il recuperam. Le multumesc pe aceasta cale celor de la iSTYLE PRO, care au fost pe toata linia niste profesionisi desavarsiti.

Primul lucru pe care l-am facut cand a ajuns laptopul acasa a fost sa imi comand un Airport Time Capsule (nu, nu este cu link de ProfitShare) si sa imi fac full backup, sa nu mai trec vreodata prin ce am trecut acum aproape doua saptamani.

Al doilea lucru, mi-am luat si vreo 50Gb in cloud, sa fie acolo, ca nu strica. Costa 4,49 lei pe luna, o nimica toata, dau de zece ori mai mult pe abonamentul la Netflix, totusi.

Asa ca, dragii mei si dragile mele, faceti-va timp, zece minute sa va faceti backup la continutul vostru electronic. Luati-va un HDD, sunt de doua ori mai ieftine decat un ondulator de par si salvati-va acolo din cand in cand munca si amintirile.

Pentru mine, urmatoarea achizitie pe lista o sa fie o imprimanta foto mai de Doamne Ajuta, sa imi printez miile de fotografii pe care le-am tot facut de-a lungul anilor.

PS: daca va bate gandul sa va faceti update la High Sierra, aveti grija. Faceti mai intai full backup, fiindca versiunea asta are o mare problema, se blocheaza undeva pe finalul instalarii si asa ramane. sau mai bine mai asteptati un pic, pana revine apple cu bug fixes la ea.