Punctul central al casei noastre este barul. O „gaselnita” conceputa, desenata si realizata de tatal meu (arhitect) acum saptesprezece ani, pe vremea cand nu aveam copii si ganduri de a face copii. Barul asta, de altfel foarte frumos, dar care ocupa un spatiu generos in casa si pe care cred ca il voi elimina complet anul viitor cand intram in renovare are in acest moment orice in dulapurile sale, numai bauturi nu. In general este plin de lucrurile pe care le folosim in mod regulat, carti, acte, facturi, chitante, este locul de incarcare pentru toate device-urile, se depoziteaza toate lucrurile pe care in mod foarte prolific le tot produc copiii nostri la scoala sau acasa sau eu de pe la diverse evenimente (mape de presa and so on).

Problema e ca la aproximativ doua luni (mai mult nu rezist), ma apuca damblaua cand vad ce haos se face si fac luna. Dupa care o iau de la capat cu haosul. Daca multe lucruri ajung la gunoi, altele ajung in „arhiva” personala, recunosc ca in ceea ce priveste creatiile copiilor NU MAI STIU CE SA FAC CU ELE. Si in fiecare saptamana teancul se inalta cate putin, cate putin, si toate sunt dragute si ingenioase si nu as renunta la ele, ca-s facute de manutele lor. Deja am ajuns sa am sertare intregi in care am sortate si depozitate tot felul de animalute handmade, picturi, desene si alte „opere de arta”, adunate in atatia ani de gradinita si scoala si efectiv ma simt sufocata de ele dar in acelasi timp nu imi vine sa renunt la nimic.

Nici nu mai zic de caietele scrise in cei  peste sase ani de scoala ai Rebeccai, la care se adauga doi ai lui David si unul al lui Radu (in total aproape un deceniu!!!) care-s depozitate prin boxa sau in camera de serviciu. Ok, nu am pastrat chiar tot, doar ce era mai reprezentativ (pe mama am bodoganit-o mereu ca nu mi-a pastrat nici macar un caiet din anii mei de scoala), dar oricum volumul este mare, dat fiind faptul ca sunt multi copii la mijloc.

Asa ca intrebarea mea este: voi cum faceti? ce faceti cu toate creatiile astea ale copiilor? Cum le depozitati?

PS: Nu mi-o dati exemplu pe madama cu Magia Ordinii, femeia aia sigur nu cunoaste valoarea unui lucru iesit din manutele copiilor mei.