Mi s-a inundat feed-ul cu o stire de la Kiss FM, din care preiau si eu, partile mai importante:

„Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi că școlile din București vor fi închise vineri, din cauza condițiilor meteorologice. Știrea a fost cu siguranță pe placul elevilor, dar nu și pe placul părinților! Tocmai de aceea, Kiss FM le vine în ajutor celor care s-au lovit de întrebarea „Eu cu cine îmi las copilul vineri?”.

Un singur lucru avem de spus: Lăsați copiii să vină la noi!

Noi vă asigurăm că aceştia vor fi supravegheaţi de personal calificat, în intervalul 07:00-19:00, aşa nu aveţi de ce să vă faceţi griji! Am amenajat un spațiu special pentru ei, unde vor avea mâncare, apă și acces la WiFi.

PS: Facem și lecțiile cu ei, dacă e nevoie + îi ascultăm! „

 

Toata lumea ii lauda, mama, ce miscare de PR, mama, ce simpatici, ce extraordinari, ce idee minunata! Si vin eu, aia mai nebuna si pun urmatoarele intrebari:

Care este spatiul?

Ce capacitate are?

Ce inseamna „personal calificat”? Cate persoane vor fi?

Cate toalete sunt disponibile pentru copii? Ce se intampla daca sunt 200 de copii si din ei pe 10 ii apuca treaba mare FIX in acelasi moment?

Ce faci daca vin 150 de copii? dar 500? Cum poti sa le faci receptia la toti, intr-un interval de vreo doua ore (se presupune ca buluceala va fi intre 7 si 9 dimineata). Sunt vestiare?

Exista mobilier specific? pe ce stau copii?

Cum stau? La gramada sau separati pe grupe de varsta?

Exista cadre medicale specializate pe copii, pentru urgente? Cum faci un triaj medical?

E bine ca oamenii s-au gandit sa fie acces la WiFi….

Sunt indeajuns 150-200 de copii pentru ca ideea sa inceapa sa se transforme intr-un mic cosmar. Pentru parinti, pentru copii, nu in ultimul rand pentru inteligentii care au avut ideea. Sa nu iasa mai nasol, zic. Mai ales ca s-a dat share la ineptia asta la greu si banuiesc ca se comunica si pe radio ….

Iar intrebarile astea imi vin doar asa, la o prima strigare. Evident ca nimeni nu s-a gandit prea bine la toate detaliile astea inainte sa dea share, si pe multi nici nu ii invinuiesc, fiindca nu ai idee ce inseamna sa gestionezi chiar si 30 de copii care cred ca sunt in minivacanta, nu la scoala.

Da, stiu, sunt multi parinti care nu vor avea cu cine sa isi lase copii vineri. dar pentru asta de vina e altcineva, iar dusul copiilor la Kiss FM NU mi se pare deloc o solutie!