Încerc să mă reapuc de scris de mai bine de șase luni. Am tot discutat împreună cu Bogdana despre blog-ul nostru, despre ce am mai putea scrie și dacă să mai scriem  

Pauză foarte lungă pe care am luat-o a avut mai multe cauze. La început a fost vorba despre lipsa timpului, apoi a venit pandemia și o perioada timp a trebuit să integrăm în viață noastră o mulțime de schimbări și de lucruri noi. Însă motive principale pentru care nu am mai scris, au fost legate de faptul că acum copiii noștri sunt mult mai mari și mai ales de felul în care s-a schimbat din punctul meu de vedere blogosfera de parenting și nu numai, felul în care am perceput eu aceste schimbări.

Între timp eu am finalizat și cursurile Parenting MasterClass și am devenit consultat în parenting. Asta mi-a oferit și o altă perspectivă, bazată mai ales pe dovezi științifice, o perspectiva pe care o căutăm de multă vreme asupra a tot ceea ce înseamnă evoluția și dezvoltarea unui copil. Acest lucru m-a ajutat foarte mult să descopăr împreună și alături de Bogdana partea bună a lucrurilor

În toată această perioadă de pauză și mai ales în pandemie, am strâns multe povești și experiențe care povestite ar putea fi de folos multor părinți. Și totuși până acum câteva săptămâni, deși dorința revenise, am avut mai multe frâne în a mă reapuca de scris. 

Noi am scris mereu doar despre experiențele noastre (și bune și mai puțin bune), despre lucrurile și oamenii în care credem. Chiar și atunci când am scris în campanii, am promovat exclusiv produse și servicii testate de noi. Am scris sincer și direct, chiar dacă asta de multe ori a însemnat să fim “ocoliți” de anumite brand-uri și agenții. Din păcate, cu foarte puține excepții, blogosfera de parenting s-a transformat în ultimii ani, informațiile și conținutul cu adevărat utile aproape că au dispărut ele fiind înlocuite de din ce în ce mai multe campanii și articole publicitare. 

Peste toate gândurile mele, peste lucrurile de mai sus, așa amestecate și adunate, au venit în ultima perioadă articolele scrise de Alex. Citind ceea ce a scris și apoi stând de vorbă cu el, mi-am dat seama că are foarte mare dreptate, sunt din ce în ce mai puține blog-uri de parenting care să ofere informații relevante, la obiect și responsabile, iar informațiile pentru tati, pentru bărbații “simpli și pragmatici” (că să îl citez pe Alex Oancea) lipsesc cu desăvârșire la fel cum lipsesc și articolele scrise pentru părinții de preadolescenți și adolescenți. 

Cam lungă introducerea, nu-i așa, dar totuși după atâta pauză cred că a meritat să citiți până aici, pentru a afla că m-am hotărât să revin. La fel cum se întoarce Zlatan la cei 39 de ani ai lui în naționala Suediei, așa mă întorc și eu la scrisul pe blog. Brace yourself, I’m back! :)

De la ține, Alex, aștept o listă cu întrebări. De fapt, dacă tot m-ai ajutat să mă întorc la scris, te provoc și eu pe ține să povestești cât mai des despre experiențele tale în calitate de proaspăt tătic!