–>


Dacă vrei să iei o gură de aer curat, trebuie să ieși din oraș, că aici nu respiri decât moloz, praf și alte variațiuni pe aceeași temă. Ca să ieși din oraș, trebuie să te iei la luptă cu marele DN1. Și ca să faci 120 de km ca să ajungi la prima stațiune montană de pe mirifica Valea Prahovei, trebuie să MERIȚI!

Adică, să treci prin diverse probe de îndemânare și inteligență, intocmai ca eroii noștri mitologici. Te lupți mai întâi cu Adună-Tot, un monstru cu mii de capete dotate cu țevi din care iese un fum negru și un miros halucinant. Trebuie să te faci mic, să te strecori cum poți și cât mai nevăzut să îți faci loc. Tactica recomandată: divide et impera. Centimentru cu centimentru.

Proaspăt scăpat din această încercare, te confrunți cu următorul monstru: Rupe-Tot. Rupe-Tot apare in mii de ipostaze, de la antica Dacie 1300 la ultimul bolid încă nelansat pe piață. Rupe-Tot fie refuză cu obstinație să ți se dea din cale, deși rulează pe banda a doua cu amețitoarea viteză de 40 la oră, fie ți se asează în cocoașă, îți bagă xenoanele, iar după, preț de incă vreo 20 de km te șicanează non stop, fie punând brusc frână în fața ta fie tăindu-ți calea cu încăpățânare. Tactica recomandată: ignore. Știu, e cel mai greu, dar dă rezultate.

Următorul monstru este nevăzut, însă își face simțită prezența prin o serie de tertipuri, pe care chiar nu ai cum să le eviți, și ai cele mai multe șanse să ieși cel mai șifonat din aceasta confruntare. Acest monstru îți pune in cale gropi mai mari mai mici, denivelări, treceri de cale ferată, câini, pisici, cai, oameni, orice te-ar putea abate de la drumul drept. Tactica recomandată: taci si induri.

Odată trecute aceste probe, precum și altele mai mici dar care nu merită a fi menționate aici, după 4 ore (mai puține daca ai noroc, mai multe dacă ești ghinionist), reușești să tragi prima gură de aer curat și deja te gândești cu groază că trebuie să te intorci.

Rezumat: Noi am facut o oră si jumătate de la Sinaia până la Academia de Poliție de la Băneasa, si încă o oră și jumătate de acolo până acasă. Prietenii știu de ce.