Stiu ca aproape toate magazinele sunt pline de sute de modele de papucei pentru nou-nascuti, bebelusi si toddleri, si ca le-ati cumpara pe toate, daca s-ar putea, insa in proportie de peste 90% sunt niste produse de o calitate indoielnica, care nu tin seama nici de fiziologia piciorului, nici de nevoile copilului si nici nu-s din niste materiale ok.

Recomandarile de mai jos le fac in cunostinta de cauza, am „tocit” multe perechi in toti anii acestia si pot spune cu mana pe inima ca cele trei branduri de mai jos sunt cele care merita sa ajunga in picioarele kinderilor vostri (si veti vedea ca nu numai ale lor!)

Inainte de toate as vrea sa va spun ca desi am fost „inoculata” cu perceptia relativ gresita ca primii pasi trebuie sustinuti de o pereche de incaltaminte musai rigida, cu talonet, in timp am realizat ca nu este necesara o astfel de incaltaminte. Nu pot inclina intr-o directie sau alta, insa pentru comoditatea copiilor am inceput sa le cumpar pentru casa incaltaminte cu talpa moale. Parerile sunt impartite, ortopezii din SUA si Europa sunt foarte convinsi ca acest tip de incaltaminte este singurul care dezvolta frumos piciorusele si mersul. De fapt ei promoveaza mersul descult :) dar merg si niste papucei moi si cat mai usori.

Screen Shot 2015-03-11 at 13.23.441. Pantolinos. Am avut o slabiciune pentru Pantolinos, regret enorm ca Hip Hip nu ii mai aduc, au fost cei mai comozi si rezistenti pantofi cu putinta. Din piele moale-moale, comozi, au trecut prin multe de-a lungul timpului, au fost purtati zi de zi prin casa, pana au trecut copiii la alte numere mai mari. David nici atunci nu a vrut sa se desparta de una din perechi si a tot purtat-o pana nu i-au mai incaput degetele si au iesit pe afara :). Daca aveti surse care sa ii aduca din Germania nu mai stati pe ganduri. Da, pretul este mare, cel mai ieftin model pleaca de la 24,50 euro pe pereche, insa credeti-ma ca merita pe deplin „investitia”. Au produse si pentru adulti, preturile nu sunt cu mult mai mari, si ca durabilitate, in folosinta intensiva, purtati zi de zi rezista si doi ani .

Briosa2. Tiki Shoes. Seamana cu Pantolinos, diferenta este ca sunt Made in Romania, si chiar luand in considerare numai si numai acest aspect si consider ca merita sustinuti. Evident, produsele sunt si foarte ok, cu o pielicica moale-moale. Un minus din partea mea la noile talpi din TPU, dupa nicio luna de la cumparare s-a dezlipit talpa, om fi fost noi mai ghinionisti, nu stiu. In rest, la fel de comozi ca si Pantolinos si cu un design tare tare simpatic (dupa cum se poate vedea in poza alaturata). Evident si cu preturi mult mai mici, in jur de 70-90 de lei. Mai au si diverse discounturi, acum de exemplu, la unele perechi aveti 10% reducere.

papuci-lana-model-pisica3. Bebeloi. Eu cand aud „bebeloi” ma gandesc automat la ceva rotund numai bun de smotoceala. Mergand pe aceeasi linie de rotund si bun de smotocit a aparut linia lor de papuci din lana, paslici. Cu talpa din piele sau TPU, dar cusuta, nu lipita, cu niste detalii fine, o nebunie de papuci. Vestea buna: exista si pentru noi :) Rebecca are deja o pereche, le iau si baietilor acum, imi iau si mie, problema cea mare este ca nu stiu ce sa aleg. Piciorul nu transpira, contrar anumitor idei preconcepute. Temperatura in interior ramane constanta, indiferent ca sunt purtat pe timp de iarna sau pe timp de vara (evident ca au aparut si niste slapi in colectia de paslici!). Vreti pisici? Se rezolva. Catei? Soricei? Buline, cirese? Orice ar fi, gasiti pe paslicii de la Bebeloi.

 

flaps gri-1000x665Last, but not least, inca netestati de mine, dar indeajuns de interesanti incat sa imi atraga atentia sunt cei de la Derigault Baby, care din pacate se opresc la masura 21. Am auzit de curand de ei, nu stiu de cand sunt pe piata, si din cate am vazut sunt tot „Made in Romania”. Nu stiu de ce nu se extind si la masuri mai mari, fiindca papuceii arata foarte bine, cerere stiu sigur ca ar exista, mai ales ca incaltamintea capata o importanta foarte mare in perioada in care se fac primii pasi si dupa, nu pana atunci. Si spun „din pacate”, fiindca le-as fi luat baietilor cel putin o pereche de la Derigault.

Ok, acum daca mai aveti si voi de adaugat si alte branduri la lista, va astept cu ele in comentarii. Sper sa va fie de folos lista aceasta.

In foto principala, papuci de dans :)