Era in toamna lui 1989. Primul crush nespus, nedestainuit nimanui. Razvan Parcalab. Tatal lui era nu stiu ce pe la Steaua, in era de aur a Stelei, deci era inconjurat de o aura. Noi respiram Steaua. pentru noi nu exista alta echipa si era si normal, mai ales ca scoala noastra era la doua minute de stadion. Deci, da, eram topita dupa Razvan. Mai petrecusem jumate de vara si impreuna, pregatind si antrenandu-ne pentru aniversarea a 45 de ani de PC sau ceva de genul, intr-un spectacol grandios pe 23 August. Si asa se face ca in acea zi frumoasa de toamna, la iesirea de la ore, m-am intalnit din nou cu el. M-a privit si mi-a zambit. Daca stau sa imi amintesc si sa revad acum, cred ca mi s-ar parea urat si un zambet de prostanac. Insa atunci a fost cel mai dulce zambet pe care il vazusem.

In secunda urmatoare am simtit o palma pe spatele meu si am zburat efectiv peste treptele de la iesire. Un smecher, dintr-un an mai mare. M-am adunat de pe jos, mi-am dat jos din cap ghiozdanul, care venise peste mine, mi-am aranjat parul care era in toate directiile si, cu dresul meu alb facut zdrente la genunchi, cu genunchii mei plini de sange, cu ochii mei plini de lacrimi, am fugit pana acasa. Nu m-am mai uitat in urma. Nu stiu ce s-a intamplat. Am auzit rasete, nu stiu ale cui au fost. Cert este ca a fost prima data in viata cand am simtit o mare umilinta. Si cand intr-un moment de sublim (cel putin asa am perceput eu atunci la cei 12 ani ai mei zambetul lui Razvan) a venit cineva si a calcat sublimul in picioare cu bocancii plini de noroi.

Cam asa a fost nenea „fotografu” in saptamana asta care a fost atat de frumoasa. Frumoasa pentru ca pentru a doua saptamana la rand, o parte din noi, care cum am putut in masura posibilitatilor am facut ceva bun. Pentru Bibi. Iar el, el a venit cu bocancii lui plini de noroi. Gata, atat pe subiectul asta.