Dupa ce le-am citit pe doamnele Zazuza si Forfecutsa, si doua ore nu am putut nici sa inghit, atat de multa pofta mi-au facut, mi-am luat inima in dinti si am zis sa nu ma las mai prejos si sa va dau si voua un motiv in plus sa balositi. La urma urmei, nu numai capra mea sa lesine la vederea listelor alea lungi, sa lesine si caprele voastre.

Asadar si prin urmare, ca sa respectam ritualul, va zic mai intai de ce ma minunez eu. Pai ca sa fiu pe deplin si completely honest, ma minunez non stop de adictia mea pentru Instagram. Cum iau telefonul in mana, cum hop, din doua atingeri de ecran ajung in aplicatie si incep sa rasfoiesc. Va jur ca in unele momente nici macar nu constientizez cum am ajuns in aplicatie, atat de rapid se desfasoara totul. O fi bine, n-o fi bine, acuma zau daca stiu. Plus de asta, imi vine sa scot telefonul de fiecare data cand vad ceva interesant, in ideea de a face poza, si evident de a o urca in Instagram. Recunosc ca aplicatia asta mi-a umplut golul lasat de lipsa timpului pentru fotografiat, asa ca nu prea imi fac griji multe :)

Si sa purcedem la lista. Numai ca eu nu prea-s cu combinatiile dubioase, asa ca nu o sa insir neaparat combinatii ciudate, insa o sa insir cam toate acele mancaruri (mai ciudate sau nu), dar dupa care mor de pofta numai gandindu-ma la ele :))

  • midiile de la Copolovici. Unice. 
  • pita picurata cu slanina topita, musai la foc de tabara, si musai cu ceapa.
  • salata ardeleneasca (salata verde, zahar, usturoi pisat, otet si smantana grasa) Dementa totala
  • laptele de pasare
  • placinta din retetele lui Jamie, cu vita, fire de telina, pastarnac si bere Guiness. Dureaza juma de zi ca sa o pregatesti, lesini pe langa oala in toate orele astea de la mirosuri, insa finalul, momentul acela in care o gusti, merita tot chinul!
  • supa de chimen cu ou
  • lucskos-ul
  • cascavalul cu zahar
  • painea cu unt si fagure de miere. Si musaaaai lapte cald
  • prosciutto cu pepene galben
  • ceafa cu cartofi prajiti si salata de varza alba
  • salata de varza murata cu chimen
  • profiterolul. Ala plin de sos de ciocolata, cu gogoase moi si dulci.
  • amestecatura de „n” tipuri de salate, cu sos vinegrette, facut in casa si branza halloumi la gratar
  • salata cu costita prajita, ceapa caramelizata, rucola si parmezan
  • salata de boeuf, facuta de mine
  • jumarile facute de mama
  • cozonacul cu tone de rahat si nuca si un pahar de sana/kefir rece langa
  • ciolanul de porc facut ca la mama lui acasa, in austria.
  • supa de ceapa
  • chateaubriand, servit pe roca incinsa si eventual, dar nu obligatoriu, cu sos de piper verde
  • salata cu gorgonzola, nuci si mustar cu miere, pusa pe frunze de andive
  • mancarea de praz cu masline. aleluia!!
  • adana kebab, cat mai iute de preferinta
  • humus-ul cu seminte de pin mancat cu lipie si tabbouleh
  • icrele de stiuca facute de tatal meu
  • drobul facut de tatal meu, mancat cu ridichii proaspete
  • desertul Picolo Mondo de la restaurantul cu acelasi nume, care este desertul suprem din punctul meu de vedere! Cine nu a fost pana acum, sa faca bine sa se duca!
  • last but not least, combinatia mortala de friptura frageda de miel, cartofi prajiti, stropiti cu tone de mujdei (musai din usturoi verde!) si salata aia ardeleneasca.
Gata, nu va mai torturez! Si va rog, apreciati faptul ca nu am pus poze, da? Decat am dat un link nevinovat spre Instagram :)