Dr. Michel Odent este obstetricianul care a marcat profund domeniul nasterii, fiind unul dintre cei mai  influenti medici ai epocii noastre. Ideile si studiile sale sunt cunoscute pe toate continentele, iar concepte precum “nasterea in apa” sau “saloane de tip rooming-in” sunt implementate astazi in unitatile de nastere din lumea intreaga.


A promovat nasterea cat mai putin traumatizanta si a creat primele spatii de nastere in mediul acvatic si a introdus in salile de nastere atmosfera de acasa, relaxanta si cat mai familiara. Totodata a fost cel care a promovat contactul imediat dintre mama si bebelus, alaptarea naturala si crearea salonului de tip rooming-in pentru mama  si bebelus.


Acum avem sansa de a-l asculta pe viu, pentru ca Michel Odent, poate cel mai faimos obstetrician inca in viata din lume, vine la Bucuresti sa ne povesteasca despre miracolul nasterii. Este o ocazie, poate unica, sa auzim vorbind despre beneficiile nasterii naturale, despre initierea alaptarii inca din prima ora de dupa nastere, despre importanta nesepararii bebelusului de mama, despre tot ceea ce presupune o nastere cat mai putin traumatizanta pentru mama si bebelus.

Evenimentul de la Bucuresti va avea doua componente: seminariile de pregatire doula, care vor dura trei zile si ziua de conferinta, in care Michel Odent se va intalni cu mamicile din Romania, si le va vorbi despre cum se poate naste cat mai putin traumatizant, care sunt consecintele tipului de nastere ales pentru mama si copil, cum se explica un anumit comportament al femeii in timpul nasterii, care sunt rezultatele ultimelor cercetari in domeniul sanatatii primare si alte subiecte captivante.

Mai multe informatii puteti afla direct de pe site-ul dedicat evenimentului, precum si de pe pagina de Facebook creata special: https://www.facebook.com/MichelOdentLaBucuresti.


Agenda completa o aveti aici.


Le multumesc celor de la Medlife, fetelor de la ANNA (Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare) si centrului Leaganul Vietii pentru toate eforturile depuse in realizarea acestui eveniment.

Voi fi si eu acolo prezenta, ba mai mult, o sa asigur partea de  live blogging de acolo, pentru voi cele care nu veti putea ajunge.