Calatoria ofera libertate. Miscare continua, schimbare, ne da posibilitatea de a creste impreuna ca familie indiferent unde suntem. Ne provoaca. Ne obliga sa lucram impreuna. Sa ne bazam unul pe celalat.”

Se da o familie frumoasa. Foarte frumoasa. Mama, tata si trei copiii. Care fac un gest, considerat de unii nebunesc, dar de multi altii, extrem de curajos, si privit cu admiratie sincera: se decid sa plece la drum prin Europa. Sa traiasca altfel. Pe indelete. Sa se rupa de conventii, de programe, de oras, de tot. Sa traiasca. Incet, fara ritmul halucinant al orasului, pe indelete, fara restrictii, fara constrangeri.

Si odata cu ei, pleaca in Europa traditiile noastre, obiceiurile noastre, intr-un demers la fel de curajos de promovare a valorilor autentice romanesti. Printre ele, suveica mamei Ruta devenita deja faimoasa, care a facut inconjurul lumii si aproape jumatate de milion de kilometri parcursi!

Well, cel putin asa e varianta ideala.

Realitatea este ca exista constrangeri. Iar aici putem interveni noi. Ca prieteni, ca si cunostinte, sau pur si simplu ca niste straini, care intram pentru prima data in contact cu povestea lor, ne oprim pret de o secunda sa admiram curajul lor, si decidem ca trebuie sa fim alaturi de ei in tot demersul acesta.

Putem sa ii sustinem, spunand mai departe povestea lor, dar mai mult, putem sa ii ajutam financiar. Si nu oricum, ci mergand in acest weekend la Talciocul Urban pe Indelete, unde se pot cumpara o multime de lucruri frumoase. Puteti sa ii spuneti si un garage sale, insa e mai mult decat atat. Pentru ca sunt multe decoratiuni frumoase, haine hand-made pentru copii si o groaza de alte obiecte interesante, dar mai ales utile.

Ce ziceti, ne vedem acolo sa stam la povesti cu ei si sa facem ceva cumparaturi?

Cat despre povestea celor cinci Ionesti, o puteti urmari online pe Viata pe indelete. Pe facebook ii gasiti aici, si tot aici veti gasi pagina evenimentului de care va vorbeam mai sus, unde deja s-au vandut o multime de obiecte. Si este de urmarit si de cumparat si aici, pentru sunt oferte tare faine!

Initiativa lor este sustinuta de Discovery Romania.

Ii sustinem si noi?