Ieri seara ne-am infiintat, cu catel cu purcel, la AFI Cotroceni sa vedem Planes, puiul de film cu avioane, nascut din cel mai tare film de animatie ever, Cars. E o figura de stil evident, aia cu catel cu purcel, menita sa sublinieze ca am mers la film cu toti copiii din dotare. Well, da, am avut curajul. Nu suntem la prima abatere de acest gen, penultima s-a consumat chiar duminica, la Turbo. Copiii mei asteptau de atata timp sa apara Planes, incat nu as fi putut lasa acasa nici unul. Toti trei au pasiunea pentru filme, au si multa rabdare, nu fac show la film, sunt intelegatori si cooperanti si mai mult, le place enorm. Evident ca au scos si cateva propozitii pe gura in timpul filmului, insa au fost foarte putine, atat de putine incat cred ca numai noi le-am sesizat, si nimeni altcineva din jurul nostru :)

Au urmarit filmul cap-coada, cuminti in scaunele lor (doar Raducu s-a mutat in bratele mele pe la jumatatea filmului), s-au batait la momentele muzicale, iar la finalul filmului s-au declarat incantati de ceea ce au vazut. Rebecca mai putin, insa ea era cu capul vajaind sub cele 38,5 grade pe care le inregistra, deci nu se pune la socoteala.

Cum e filmul? De vazut. Chiar daca mie mi s-a parut mai putin inspirat decat alte filme marca Disney & Pixar, firul actiunii este cam subtirel, merita fara doar si poate. Este incredibil de cata imaginatie dau dovada cele doua case de productie, eu una nu ma satur, efectiv.

Din 6 septembrie il puteti vedea si voi in cinematografele din toata tara. Si faceti-va curaj, mergeti si cu pustii vostri mai mici. Este o experienta de bifat :)

Multumesc, Cineforum si Cinemacity