Mai stiti postarea aceasta? Cu siguranta multi dintre voi v-o reamintiti, a facut ceva valva la vremea respectiva, in continuare este una din cele mai citite ever postari de pe acest blog, si zilnic mai intra lume sa o citeasca (dupa cum vad foarte clar din analytics).

O readuc in discutie, pentru ca dupa doua saptamani in care am bolit in diverse forme si la diverse nivele de acuitate a durerii (varful reamintindu-mi de cele aproape trei ore petrecute in travaliu cu Rebecca), dupa controale si analize, am ajuns azi la o noua ecografie abdominala.

Al centru medical, Medas mai exact, alta doctorita. Ca sa aflu ca bila mea, pentru care doamna doctor Marton Camelia isi punea meseria chezas in 2012, are nu unul ci doua defecte congenitale (de unul aflasem prin primavara): este si cudata si este si septata. Mai pe romaneste zis este indoita si are un perete interior in plus. A mai primit in chirie si un calcul biliar, dar asta deja este o alta problema, e new entry.

Defectele astea nu sunt grave. Insa incetinesc viteza cu care bila mea se misca care a dus la alte probleme. Si mi-as fi dorit, stimata doamna Marton Camelia sa fi stiut acest lucru de cand am fost la dumneavoastra si am dat aproape 200 de lei pe o ecografie abdominala, iar dumneavoastra mi-ati verificat in cinci minute toate organele ce salasluiesc in abdomenul meu. Mi-as fi dorit sa le fi observat, ca eu sa pot tine cont de ele.

Unii s-ar putea sa imi spuna ca sunt vindicativa, ca nu am trecut peste episod vechi de mai bine de un an jumate. Insa, nu pot sa zambesc cand recitesc mesajul celor de la medlife, primit atunci:

Luand in considerare toate elementele, dincolo de detaliile organizatorice (faptul ca ecografia a durat 5 min sau faptul ca a existat o mica intarziere a ta care a decalat programarea) doamna doctor isi asuma in intregime responsabilitatea pentru actul medical si rezultatul oferit in urma ecografiei.

Voila, cum din graba a ratat un sept, pe care doctorita la care am fost azi l-a vazut din prima secunda. Si care nu a aparut peste noapte, m-am nascut cu el.

Insa, la fel de bine, unii pot vedea la o ecografie de sarcina niste membre care de fapt lipsesc, altii pot vedea un organ sanatos acolo unde nu este si asa mai departe. Iar eu nu sunt un caz grav.

Asa ca, repet ce am zis si atunci: verificati doctorul la care mergeti. Un google search will do.