Doua cuvinte, doua directii de urmat in lunile astea de primavara, care m-ar aduce mai aproape de „idealul” meu despre mine: hidratare si tonifiere.

Nu stiu cum Dumnezeului se face, insa odata venita toamna, pe mine ma apuca o lene in ceea ce ma priveste, un fel de laissez faire sau poate mai bine „j m’en fiche”. Vine iarna, si nu, nu dau iama in porc, desi il mananc cu mare placere, dupa care vine Revelionul, invariabil imi fac eu niste planuri, ce sa schimb, ce sa fac ALTFEL decat am facut in ultimele luni si asa mai departe. Rezolutii mentale… Dupa care, mai trece un strop de timp, vine vremea frumoasa (a se vedea cerul albastru si soarele din ultimele zile) si ma apuca amocul. Aoleu, nu am facut nimic, trebuie sa ma apuc sa fac, tralalala.

E un proces care este cu preponderenta specific femeilor, desi nici barbatii nu-s scutiti de probleme din acestea „existentiale”.

Acum, spre deosebire de alte femei, la mine beleaua nu este greutatea. Slava Domnului, am exact atatea kilograme cate imi doresc sa am, si chiar daca am fluctuatii, astea sunt de maxim +/- 3 kilograme pe an. De fapt am un ciclu, cu un „high” de 57-58 pe la inceputul lui decembrie si un „low” de 53 prin iunie. Logic si normal, fiindca primavara si vara am legume si fructe la discretie, proaspete pe care le-as manca 365 de zile pe an daca as putea.

Repet, problema mea nu este greutatea. Insa la capitolul tonifiere si hidratare stau nitel cam dezastruos.

In afara de a pendula dupa copii prin casa (oare asta se pune ca „miscare” sau „sport”?) nu am mai facut nimic de prin iulie anul trecut, cand mergeam cam de doua-trei ori pe saptamana la sala, aveam program de cate o ora de banda si exercitii, plus aparate, timp in care fiica-mea avea ora de inot, dupa care, inca 40 de minute in care eu inotam cam un kilometru, iar ea se balacea. Nu pot descrie cat de bine ma simteam si cata energie si spor aveam in zilele acelea.

Nu mai spun ca din motive de „cutting costs” in bugetul familial am renuntat si la abonamentul de la Beautyferia si asa s-a dus si ultima reduta, fiindca acela ma scotea din incurcatura si imi mentinea picioarele impecabile, fara gropite, si abdomentul ferm.

Cu hidratarea am ajuns cat de cat la un nivel de bun simt. M-am resemnat cu bautul apei, insa beau ceaiuri, cam un litru jumate pe zi. Sunt pe linia de plutire, insa tenul si pielea mea inca imi spun ca mai e mult pana voi evolua din stadiul de soparla.

Ne-am apucat cu tot familionul sa mai facem seara niste exercitii. O avem pe o tanti, pe Smart TV-ul de la Samsung, care face niste sesiuni de streching si ceva yoga, si e mai mare rasul, sa vezi trei oameni (eu, Radu si cu Rebecca) cum se contorsioneaza in fata televizorului, si inca doua fiinte mai mici care se holbeaza a nedumerire, soc si groaza la noi pe tot parcursul celor zece minute. La final suntem cu ochii scosi din orbite si ne prabusim ca valizele, pe canapea, toti trei.

Astept zilele lungi ca sa incepem sa facem plimbari la fel de lungi prin cartier, unii pe jos, altii cu bicicletele.

Si cu asta, am mai realizat ceva: ca eu astept. Si ca asteptand nu mi se intampla absolut nimic. Ca vremea de afara e doar o scuza, ca lungimea zilei este si ea o scuza, si ca daca vreau cu adevarat, apai nu mai am nici o scuza.

Si eu care mi-am pus in cap ca vreau sa inot la Swimathon anul asta… Pai daca mai stau mult asteptand, dupa primele cinci bazine imi dau duhul….

Daca sunteti si voi in aceeasi situatie ca mine, va recomand sa o urmariti pe Maria Kang si al ei No excuse mom. Acum, pe bune, daca nu sunt la mijloc probleme de sanatate, chiar ca nu avem nici o scuza.

Si cand voi fi mare, vreau sa am abdomenul ei.