Se stie ca o mama care sta acasa, face orice altceva in afara de a sta efectiv. Am mai discutat pe acest subiect de mai multe ori, si s-a dezbatut aprins de fiecare data.

Pe de alta parte, sunt din ce in ce mai multe mame (vad asta zilnic in jurul meu, in comunitatea cu care interactionez in mod constant) care aleg sa ramana alaturi de copii in defavoarea unei cariere intr-o companie. Este o alegere pe care eu insami am facut-o, cu riscurile de rigoare si este una din alegerile pe care nu le regret absolut deloc.

Pentru aceste mame a aparut platforma WAHM Romania („work at home moms”), care ofera sustinere, programe de mentorat antreprenorial, colaborari, oferte de munca part time si asa mai departe. Fiindca, da, intr-o lume ideala, aceste mame si-ar dori sa isi dedice tot timpul cresterii copiilor, insa realitatea este ca e nevoie de surse de venit suplimentare, fiindca in Romania e cam complicat (daca nu aproape imposibil) sa poti sustine o familie dintr-o singura sursa de venit. Si vorbim de femei care de cele mai multe ori inainte de a deveni mame au avut cariere de succes, profesioniste si care au simtit nevoia unui switch in ceea ce vor sa faca mai departe.

In cadrul programului de mentorat antreprenorial, vor avea loc mai multe intalniri si seminarii pe diverse teme, primul din aceasta serie urmand sa aiba loc pe 23 martie, avand tema Consiliere Vocationala si Profesionala (detalii aici).

Vor urma intalniri de consiliere juridica, marketing, comunicare si PR, financiara si fiscala, design de proiect si aplicare la linii de finantare.

Au si o sectiune de forum, unde va puteti inscrie si pune intrebari, daca aveti, sau puteti la randul vostru sa oferiti sfaturi.

Lista cu evenimentele in derulare o aveti pe pagina lor de Faceboook, eu sper doar sa gasiti in aceasta platforma un loc in care sa va simtiti bine :)