„Subiectele filmelor si documentarelor din acest an combina cautarea apartenentei, a modelelor de viata si, mai ales, a modelelor familiale in Germania de azi si in lume. Este tanara, indrazneata, are personalitate si umor, este puternica si inteligenta – cinematografia germana, la cel mai inalt nivel al sau de performanta!” -Alexander Nanau, curatorul acestei editii, despre selectia facuta.

kreuzweg250PXLVa promiteam ieri ca revin cu niste invitatii la film. Iata, azi am pentru voi o invitatie dulba la prima proiectie, la spectacolul de gala de maine seara. Programat în deschidere, KREUZWEG (Patimile Mariei), al lui Dietrich Brüggemann, câștigătorul Premiului pentru scenariu în cadrul Berlinalei din acest an, spune povestea unei adolescente crescută altfel decât restul generației sale și care și-a găsit refugiul în credința ei în Dumnezeu.

Va astept cu un comentariu aici, pentru inscriere, iar diseara la ora 22:00 fac tragerea la sorti si anunt castigatorul.

Va mai spun doar ca pe perioada festivalului veti putea viziona lucrarile lui Alex Galmeanu din proiectul 112. Nu este o expozitie comoda, insa va spun cu mana pe inima ca este de vazut. Am scris despre ea acum mai bine de cinci ani jumate, cand a fost pentru prima data prezentata publicului.

Informatii complete despre program aveti pe site-ul Institutului Goethe, dar si informatii actualizate permanent gasiti pe pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Later edit:

Iata si tragerea la sorti:

Screen Shot 2014-10-30 at 22.12.14