Pe Erika am cunoscut-o acum patru ani, in perioada campaniei lui Bibi. Ulterior ne-am regasit intr-o alta campanie, pentru inimioara lui Tudor. Care Tudor acum este bine, sanatos si creste ca un Fat Frumos.

Am legat o prietenie, la fel cum mi s-a intamplat cu majoritatea femeilor cunoscute in acea perioada si de mult tot doresc sa scriu despre ea si nu apuc. Dincolo de lucrurile care ne-au unit atunci, dorinta de a schimba destine, de a ajuta, Erika are si ea, ca si mine trei copii, iar asemanarile dintre noi nu se opresc aici, chiar daca are doar fete, nu si baieti :)

Erika pe langa cele trei fete conduce si un business, de mai bine de 5 ani coordonand distributia si vanzarea de mobila Moll in Romania. Stati linistiti, nu este articol publicitar, este un articol la care am ajuns dupa indelungi discutii cu ea, pentru ca subiectul a devenit destul de arzator si fierbinte pentru mine si fiindca dincolo de orice produs pe care il vinde, ea incearca sa schimbe niste mentalitati si duce o munca asidua de educare a cumparatorilor, in privinta alegerii unui mobilier care sa ii ajute pe copii si mai tarziu adolescenti si sa le favorizeze o postura corecta si buna cat ei stau la  birou (si har Domnului, petrec, din nefericire, din ce in ce mai mult timp tintuiti in scaune, „datorita” mirificului sistem romanesc de invatamant).

Am purtat, dupa cum am mai zis,  discutii lungi de tot pe acest subiect, mai ales ca eu am problemele pe care le am cu spatele, probleme care mi s-au agravat tocmai din cauza unei pozitii defectuoase la birou, si fiica-mea calca pe urmele mele, oricat as sta cu gura pe ea.

Mai jos aveti parerea Erikai, despre produsele pe care le reprezinta, eu pot spune ca am inteles cat de importante sunt alegerile noastre pe termen lung si ca uneori poate fi mai economic sa investesti la inceput un buget mai mare, oricat de greu de crezut ar fi.

„Am cunoscut mobilierul Moll, fabrica și conceptul lor, cu mulți ani în urmă, prin 2003-2004. M-au impresionat profund, atât firma, dar mai ales pasiunea pe care acești oameni o investesc în a dezvolta birouri și scaune pentru copii, piese de mobilier, care nu doar ca sunt nemaipomenit de frumoase, dar stimulează copilul din toate punctele de vedere (vizual, emoțional, fizic, intelectual, creativ).

Sunt foarte sensibilă la calitatea germană (am fost coordonator de marketing al unei reprezentanțe Mercedes-Benz), așadar în 2010 când mi s-a dat șansa să iau pe cont propriu coordonarea în România a activității de dealer Moll, am fost mai mult decât entuziasmată. De atunci au trecut câțiva ani și între timp am acumulat experiență la cel mai important capitol al vieții, acela de părinte. În calitate de mamă a trei fete minunate, am reușit să înțeleg și cu sufletul pasiunea pt dezvoltarea sănătoasă a copilului, nu doar teoretic sau cu mintea, ca înainte.

Când vorbesc despre Moll parcă nu am destule cuvinte: unic, sănătos, creativ, adaptabil, ergonomic,rezistent, durabil, o investiție în sănătate pe care din păcate mulți părinți o minimizează. Investim în haine, activități, gadgeturi de ultimă generație, plus multe altele, dar pierdem din vedere locul în care copilul nostru petrece o parte semnificativă din viață: locul de învățare.

Biroul Moll este disponibil in mai multe variante de culori, accesorii, este adaptabil pe cinci directii (pentru inaltimea potrivita a copilului,spatiu prin elementele modulare laterale si in adancime, inclinarea blatului pentru pt diversele activitati, astfel incat el va sta corect), la fel si scaunele (se regleaza pe trei dimensiuni), toate acestea pentru a asigura o crestere cat mai sanatoasa a coloanei vertebrale.

Accentul pe care producatorul il pune pe miscarea copilului, atat in timpul invatarii (lucru extrem de importat pentru dezvoltarea creierului!) s-a concretizat in scaune care au un usor balans al sezutului (maximum 5 grade, numai bun pentru fatzaiala care este definitorie pentru un copil), sau casetiere cu 3 sertare, care au rotile si se pot folosi pe post de scaune sau de ce nu, masina de curse :) Probabil ca nu v-ati gandi ca scaunul are de exemplu un compartiment secret dedesubt care stimuleaza intimitatea si creativitatea copilului (respectul pentru lumea lui secreta), lampile pe rotile sau chiar birourile care  se adaptează atât pentru dreptaci cât și pentru stângaci (respectul pentru cei diferiti).

Da, desigur, ajungem si la pret, sunt scumpe, spun unii. Ce inseamna de fapt scump? Tinand cont ca in 12-16 ani de scoala in mod normal ar trebui sa schimbati biroul la maxim 2 ani daca nu e reglabil, iar acesta costa minim 300-400 ron (unul banal), cu Moll cumparati unul la 5 ani si il va folosi pana termina masteratul (sau chiar si dupa) putand sa il lase mostenire copilului din dotare (asta inseamna desigur calitatea germana :)

Faceti deci un calcul, cati bani se dau de fapt aiurea. Nu facem calcule pentru consultatiile sau tratamentele de facut in eventualitatea in care copilul se alege cu boli ale coloanei vertebrale sau ale ochilor (ca majoritatea dintre noi) – se stie ca nu prea gandim pe termen ataaat de lung.

Deci da, acest “este scump” devine o notiune foarte relativa cand vorbim despre sanatatea copilului.

Eu nu mai zic nimic, ca am nevoie pana la toamna de un birou nou, al doilea, intr-un an-doi voi avea nevoie de trei, ca sa nu mi se paruiasca odraslele. Iar acesta mi se pare o alternativa din ce in ce mai viabila.