Despre “performantele” echipei nationale de fotbal a Romaniei la campionatul european din Franta, sunt sigur ca ati aflat toti. Dupa meciul cu Albania, suparat si mai ales bulversat de ceea ce vazusem am vrut sa scriu un articol in care sa povestesc despre cum am trait in calitate de suporter al Romaniei, prezent la toate meciurile, campionatul european din 2000. Am vrut sa scriu despre fotbalistii ce faceau parte din echipa Romaniei, despre cum interactionau ei cu suporterii (nu doar in timpul meciurilor ci si in cantonament), despre ceea ce am vazut la antrenamente si despre cum i-am simtit in zilele dintre meciuri. Am renuntat insa si m-am impacat cu gandul ca echipa Romaniei la acest campionat european este imaginea perfecta a societatii romanesti in anul 2016. Lipsa de pasiune, lipsa de implicare, lipsa responsabilitatii, lipsa unei directii si a unor planuri de urmat sunt caracteristicile principale ale societatii in care traim.

Si totusi, pe langa dezamagirea provocata de evolutia baietilor nostri, au fost si sunt inca momente la acest european care m-au facut sa simt furnicaturi pe spate si fluturi in stomac (suporterii inteleg ce vreau sa spun :)).

De departe cel mai spectaculos lucru la acest campionat sunt fanii irlandezi. Mai jos aveti un filmulet pe care va recomand din inima sa il urmariti pana la final pentru a intelege ce inseamna pasiunea pentru fotbal traita in cel mai frumos mod posibil. Si sa speram ca azi de la ora 16.00 irlandezii vor jumuli cocosii!

sursa foto