Ieri am scris despre normalitate si de ce cred ca premierul actual al Romaniei a readus acest sentiment in prim plan dupa foarte multa vreme.

Articolul meu a generat discutii si dezbateri interesante pe care le-am avut impreuna cu cativa prieteni. Toata lumea a cazut de acord asupra faptului ca Dacian Ciolos e prim ministru pe care Romania ar trebui sa nu-l piarda vreodata. Si uite asa, am ajuns cu discutiile intr-un punct extrem de sensibil: cum votam, ce votam si mai ales de ce sa votam, ce reprezinta votul pentru fiecare dintre noi. Le-am promis baietilor ca voi scrie un articol despre ce reprezinta votul pentru mine si Bogdana.

Votul prin definitie reprezinta un principiu de baza al democratiei, implicarea fiecaruia din noi si este o datorie civica.

Eu cred ca votul este instrumentul prin care fiecare dintre noi isi poate exprima propria parere si dorinta de mai bine, indiferent de ceea ce voteaza.

Interesanta este evolutia motivatiilor si credintelor pentru care am votat de-alungul anilor.  La inceputul anilor 90 am votat din civism si intr-un fel din impulsul faptului ca imi puteam spunea parerea pentru prima oara in viata mea. Apoi, am votat pentru schimbare, pentru mai bine, asa cum il vedeam eu in acel moment cu ochii unui tanar care crescuse intr-o familie cu detinuti politici, a unui tanar care vazuse ce au facut minerii colegilor de liceu mai mari. Au urmat ani in care votul meu a fost mereu plin de frustarea neimplinirilor din tara in care traim.

De cativa ani votam si eu si Bogdana pentru maine, pentru copiii nostri, pentru familia noastra, pentru normalitate. Votam si am votat mereu la alegerile locale chiar daca aproape intotdeauna am stiut ca sansele celor sustinuti de noi sunt infime (eu am locuit in sectorul 3 iar acum locuim toti in sectorul 5). Votam si am votat mereu la alegerile parlamentare si la cele pentru presedinte cu speranta ca lucrurile se vor indrepta si ca cei trei copii ai nostri vor creste si apoi vor trai intr-o tara normala. Votam pentru ca ne pasa si mereu va fi asa!

Oarecum indirect, asa cum am spus-o si in articolul de ieri, perseverenta noastra a fost deja rasplatita prin faptul ca presedintele Romaniei a ales un prim ministru ce a readus speranta si normalitatea in Romania.

Votati mereu, aratati ca va pasa, votati pentru mai bine, pentru voi, pentru parintii vostri, pentru copiii vostri. Votati pentru maine gandidu-va la ieri, votati cu speranta si cu incredere!

 

sursa foto