In ultimele doua luni corpul meu a trecut prin niste transformari fizice destul de importante. Probabil va intrebati de ce v-as povesti voua despre asta?

Pai in primul rand pentru ca e prima oara cand simt cu adevarat “pe pielea mea” ca aplicand zilnic niste principii de viata sanatoasa si combinand miscarea cu mancatul cumpatat si fara excese, rezultatele apar fara efort, doar cu vointa. Pare putin cam general ceea ce spun eu aici. Si din acest motiv m-am hotarat sa scriu articolul acesta si probabil ca vor mai urma si altele. Voi incerca sa va explic si sa va arat ca se poate intampla atunci cand mintea si muschii lucreaza impreuna :). Nu neaparat ultimul motiv din lista celor ce m-au facut sa va povestesc cele ce urmeaza, este acela ca odata cu decizia mea de a porni pe acest drum, am cunoscut niste oameni care sunt extrem de buni in ceea ce fac si mai ales au stiut mereu sa se pozitioneze in locul meu, sa imi explice, sa ma ghideze si sa ma ajute permanent sa merg mai departe.

Povestea incepe asa: dupa vacanta de vara si cateva weekend-uri petrecute impreuna cu prietenii si fostii colegi de liceu si “presarate” cu multa bere, vodka, vin, kafta, muschiulet de berbecut, pastrama si ceafa de porc si altele, ajunsesem undeva spre aproape 98 de kilograme.

M-am reapucat de alergat dupa o pauza de mai bine de doua luni, totul era ok, alergam distante lungi de peste 15 km fara mari probleme dar la final nu ma simteam mereu tocmai ok. Simteam ca aveam nevoie de un impuls nou, de motivatie si de ceva in plus pe langa alergat pentru a reveni la greutatea si mai ales la forma fizica de acum cativa ani.

Niciodata nu m-a deranjat foarte tare greutatea pe care o aveam. Cam toata viata mea, mai ales dupa varsta de 25 de ani, am fost “bine facut”. Ceea ce insa nu imi dadea pace era faptul ca din punctul de vedere al formei fizice aveam momente in care nu ma simteam ok si stiam ca trebuie sa schimba asta. Am tot incercat in ultimii 4-5 ani sa ma intorc la o greutate undeva in jurul a 80 de kilograme. In mintea mea, ma gandeam ca daca dau jos 10-15 kg o sa-mi fie mult mai usor sa alerg, sa termin semi marathonul sub doua ore si sa nu mai obosesc atunci cand urc scarile cu sacosele pline de la Mega, pana la etajul doi acolo unde stam noi.

Nu prea mi-a iesit ceea ce mi-am propus si de multe ori, dupa ce vedeam ca lucrurile nu se intampla sau ca pur si simplu ajungeam la un anumit punct in care ma blocam, renuntam, puneam la loc ceea dadusem jos si apoi o luam iarasi de la capat.

Nu ma intelegeti gresit, nu am fost niciodata un adept al curelor de slabire sau al regimurilor alimentare stricte, nu am luat niciodata pastile sau cine stie ce alte minuni pentru slabit. Am incercat pe cat posibil sa mananc sanatos si fara excese (excluzand aici weekend-urile petrecute cu prietenii). Miscare am facut mereu fie ca am alergat, am inotat sau am mers pe bicicleta dar niciodata nu a fost ceva organizat si calculat.

Asadar, undeva la final de August si inceput de Septembrie am decis ca ar fi bine sa incerc un program de remodelare corporala. Suna ciudat? Asa mi s-a parut si mie prima oara dar am cautat, am citit, am intrebat si mi-am adus aminte ca auzisem mai multe cunostinte vorbind despre Valentin Vasile.

valentin-vasile

Pe scurt, Valentin Vasile este un antrenor de fitness si coach, specialist in personal training si nutritive, cu peste 15 ani de experienta si multe, foarte multe acreditari si certificari toate obtinute la cele mai prestigioase scoli sportive de fitness, remodelare corporala si nutritie. Mai multe despre cine este Valentin, puteti sa cititi aici.

Ceea ce a contat cel mai mult pentru mine in luarea deciziei finale a fost faptul ca absolut toti cu cei cu care am discutat mi-au spus despre Valentin ca inainte de a fi antrenor si coach este in primul rand un indrumator, un prieten care parcurge tot drumul alaturi de elevii si clientii sai, pana la atingerea obiectivelor finale alese de fiecare.

De la Valentin eu am invatat si inteles de ce fitness-ul este si un sport al mintii si un sport de echipa. Nu-i asa ca nu v-ati gandit niciodata la asta? Nici eu pana nu am inceput primele antrenamente. Atunci mi-am dat seama ca totul se bazeaza pe incredere. Incredere in forta si puterea ta de a-ti schimba stilul de viata intr-unul echilibrat, fara excese si bazat pe alegere constiente despre alimentatie, miscare, atitudini si obiective, incredere in sfaturile lui Valentin si ale colegilor lui.

Valentin Vasile este fondatorul programului Revvolution, program in care am decis si eu sa ma inscriu. Cand spun inscriere, o spun mai mult generic pentru ca pana a ajunge sa faci primul antrenament in programul Revvolution, trebuie sa iti faci un set de analize complete, sa primesti avizul unui medic ca esti apt pentru efort fizic si apoi sa treci printr-o evaluare initiala in care discuti despre ceea ce tu iti doresti prin intrarea in program si afli mai multe despre ce presupune programul.

Revvolution este un program complet si complex de remodelare corporala creat sa te aduca in cea mai bună forma in cel mai scurt timp posibil. Inca de la creare, Revvolution a fost gandit sa aiba o abordare holistica si sa satisfaca toate nevoile cursantilor.

integrity-clasa

Programul are componente atat de antrenament, nutritie, coaching si motivatie, cat si educatie pe termen lung prin seminarii si sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Antrenamentele sunt gandite la o intensitate care sa satisfaca nevoile celor mai avansati participanti dar sa si permita persoanelor fara istoric sportiv sa poata duce programul pana la capat.

Eu la primul antrenament m-am dus cu oarece emotii. Antrenamentul in sine nu mi s-a parut unul extrem de dur sau neobisnuit. Efortul nu l-am simtit, cel putin daca ma gandesc la picioare care erau obisnuite cu turele de alergare de peste 10-15 km. Dupa antrenament insa, atunci cand m-am schimbat in vestiar am descoperit ca nu imi este destul de usor sa ridic mainile pentru a pune tricoul pe mine. Apoi, urcatul in masina si chiar bagatul in viteza au fost niste lucruri care au produs cateva dureri corpului meu :).

Totul insa a disparut ca prin minune dupa 24 de ore de la antrenament si incepand cu al doilea antrenament nu am mai simtit nici un fel de durere sau jena musculara. Acum ma simt ca pestele in apa, ba mai mult, am tot trecut de la un nivel la altul, chiar am “ars” rapid cel putin o etapa si incepand de luna viitoare voi avea cate trei antrenamente pe saptamana in loc de doua ca pana acum.

Antrenamentele de grup la Revvolution sunt impartite in mai multe grupe de intensitate fizica pentru a permite tuturor participantilor sa se adapteze si sa evolueze. Eu am inceput cu GROW!, am trecut putin pe la MORE! si acum, dupa doua luni ma antrenez cu grupa de UP! si din cand in cand fac exercitii alaturi de cei de la PRO!

Un alt lucru extrem de important si care face diferenta este acela ca toate antrenamentele dintr-o editie sunt non repetitive. Deci, practic, nu ai cum sa te plictisesti.

Procesul de remodelare corporala trebuie sa fie unul sanatos, nu doar din perspectiva antrenamentelor ci si din punct de vedere nutritional. Planul de alimentatie este stabilit in raport cu preferintele si intolerantele si eventualele alergii ale fiecarui participant si tinand cont de setul de analize fara de care nu se poate intra in program. Totul este gandit si bazat pe stiinta. De la inceput ti se creaza un profil unic care va sta la baza planurilor tale de nutritie si antrenament.

Nici o secunda, de cand sunt in program, nu m-am infometat, ba chiar din contra, poate nu o sa va vina sa credeti, au fost momente in care am mai taiat din portii si cantitati. Planul alimentar e personalizat si in functie de alimentele care iti plac si pe care le consumi cu placere. De exemplu daca nu poti manca brocoli sau fructe de mare sau peste, fie nu le vei avea in meniu fie le poti inlocui cu un alt aliment din lista de inlocuitori pe care o primesti odata cu meniul.

Cam cum vi se pare asa la o prima vedere? Planurile de alimentatie contribuie la atingerea compozitiei corporale dorite prin continutul scazut de carbohidrati si nu prin restrictie calorica. Veti avea senzatia, la fel ca si mine, ca meniul contine o cantitate mai mult decat suficienta de mancare.

Planul de alimentatie se modifica permanent in functie de evolutia fiecarui participant la program.

Evolutia este permanent monitorizata, astfel incat sa ajungi la cel mai bun rezultat posibil.

Revvolution foloseste Tanita, cel mai complex analizator corporal din lume, si FitLight, tehnologia wireless care a revolutionat modul in care se antreneaza atletii din intreaga lume.

O editie de program Revvolution dureaza patru saptamani iar ceea ce ea include puteti gasi aici.

revvolution-fitlight-trainer

Mai sunt si alte lucruri care mie imi plac la Revvolution. Intreg programul si sistemul este gandit extrem de profesionist pana in cele mai mici detalii. In primul rand, Valentin si-a format o echipa de oameni extraordinari, fiecare dintre ei stiind extrem de bine ce au de facut in pozitia lor. Absolut toi cei de la Revvolution zambesc atunci cand interactioneaza cu tine si asta mie imi spune foarte multe. Comunicarea este simpla si in acelasi timp personalizata. Mie mi s-a raspuns mereu super rapid la intrebari si mesajele email iar orice formular electronic fie ca este vorba de programari, plan de alimentatie, calendar sau formular de feedback este construit in Google Docs.

Nutritionistul echipei de la Revvolution, Tania, este un om deosebit care iti raspunde oricand la intrebari chiar daca i le trimiti la ora 22.00, pe facebook. :) Cei doi antrenori seniori, Gabi Obirsan si Vali Lemnaru au „furat” de la Valentin Vasile nu doar stiinta de a fi antrenor de fitness ci si modul extrem de deschis si direct in care comunica si in care ajuta fiecare cursant in orice moment.

13621517_1430691210290557_55053877_o

Locatia in care este sediul Revvolution este una centrala. Exista multe locuri de parcare in curtea cladirii. Vestiarele, dusurile si salile de antrenament sunt extrem de curate, foarte bine dotate si arata excelent. Toate conditiile pe care si le-ar putea dori cineva.

revvolution-sala-workout

Revenind la mine, in doua luni am reusit sa dau jos aproape 10 kilograme si am pus pe mine 2 kilograme de masa musculara. La inceput am facut gauri noi la curele, apoi am mers si am cumparat altele (85 cm fata de 105 cat aveam inainte). Mi-am schimbat cateva camasi si acum am o problema, toti blugii mei masura 34 atarna pe mine.

In plus, am reusit (si sunt sigur ca antrenamentele de la Revvolution au un rol foarte important) sa termin semimarathonul cu un timp mai bun cu mai mult de 10 minute fata de cel reusit in primavara. Tonusul meu este total schimbat si am zone cu muschi destul de bine definiti :).

img_20161024_151909

Schimbarile importante vin cu pasi mici si consecventi, daca vreti sa le faceti, va recomand cu toata increderea echipa si specialistii Revvolution!

Va voi tine la curent cu schimbarile in ceea ce ma priveste pe mine si probabil ca o va face si Bogdana care dupa ce a vazut rezultatele mele, a decis sa intre si ea in program.