M-am implicat de multe ori in sustinerea a numeroase initiative sociale, mai ales legate de viitorul incert al unor copii si am facut-o mereu cu inima deschisa si cu sufletul pe tava, fiindca asa cred ca pot returna o parte din binele cu care sunt eu binecuvantata. De cele mai multe ori la finalul campaniilor m-am simtit epuizata sufleteste, deoarece implicarea si consumul emotional ating cote maxime (cel putin la mine asa se simte) si uitandu-ma inapoi, realizez ca de mult prea putine ori am si sarbatorit succesul obtinut in campaniile cu pricina. Evident, bucuria a fost mare, la fiecare dintre ele, insa am preferat ca dupa atata agitatie si efort sa ma inchid in carapacea mea si sa ma odihnesc.

Nu cred ca am constientizat asta pana in momentul in care am primit rugamintea de a ma alatura Orange in sarbatorirea unei astfel de initiative. Si nu vorbim de o campanie punctuala, ci vorbim de un efort sustinut, zilnic, al uneia din cele mai dragi mie asociatii, Asociatia Ana si Copiii.

Asociatia “Ana si Copiii” si-a inceput activitatea in 2006, pornind ca o idee de a oferi un spatiu pentru cativa copii ramasi pe drumuri dupa ce centrul de plasament in care locuiau s-a desfiintat. Mihaela Voivozeanu e cea de la care practic a pornit totul, si care a creat acest loc in care copiii vin de la scoala, mananca, isi fac temele, discuta si realizeaza tot felul de activitati creative, mananca iar si seara merg acasa. La inceput au fost sprijiniti un numar de 20 de copii si 9 familii. In prezent, aceasta ofera servicii unui numar de aproape 317 de copii, din 102 de familii din Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Buzau si Prahova prin intermediul a 4 mari centre. Usa asociatiei este mereu deschisa si cred ca fiecare dintre noi ar putea macar o data sa ii treaca pragul, pentru a vedea pe viu cat de puternic este impactul pe care acest ajutor il are asupra copiilor. De altfel, pe site-ul asociatiei sta la loc de cinste un citat care ar trebui sa ne dea tuturor de gandit: ”Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câştigăm!” (V. Hugo)

Nu este vorba de mii de copii aici, insa este vorba de cateva sute de destine care au parte de o schimbare profunda, cu fiecare zi pe care si-o petrec intr-un spatiu cald si primitor, alaturi de oameni care ii apreciaza si care stiu cum sa le scoata la lumina potentialul ce zace in fiecare dintre ei. Fiecare zi in plus acolo este o zi in minus pe strada si este o sansa in plus pentru un altfel de viitor, ceea ce conteaza enorm intr-o tara in care rata abandonului scolar este de peste 18% (18,1% in 2014, conform Eurostat).

Si exact asta isi doreste Orange sa sarbatoreasca: reusitele copiilor, acesti mici dar importanti pasi zilnici, eforturile depuse de ei, la invatatura sau la alte activitati, dar si eforturile celor din Asociatie, care sunt mereu langa copii, gata sa ii ghideze, sa ii incurajeze si sa ii sustina.

Astfel, in perioada 14-20 decembrie, sub umbrela “Fiecare reusita merita sarbatorita”, copiii coordonati de Asociatie vor participa in calitate de invitati ai Orange la o serie de spectacole de teatru dedicate lor. In cadrul acestora, copiii vor primi cadouri din partea Orange, vor canta colinde si vor impodobi bradul de Craciun, alaturi de actorii din trupa de teatru, de partenerii campaniei si de reprezentantii Orange, si de asemenea voi fi si eu prezenta.

Din 6 decembrie, pe Orange Xmas Prepay sunt disponibile informatii suplimentare despre copiii din centrele de zi coordonate de Asociatia “Ana si Copiii” si toti cei interesati vor putea descoperi detalii despre reusitele lor.