Acum fix o saptamana ne aruncam intr-o aventura nebuneasca dar foarte-foarte frumoasa. Asa cum v-am povestit in articolul anterior, timp de trei zile ne-am aventurat prin trei case diferite, in trei zone complet diferite ale orasului, in incercarea de a testa la maxim atat functionalitatile platformei Storia, dar si capacitatea noastra de a gasi ceva pe specificul familiei noastre, in eventualitatea unei mutari. Putem spune si eu si Radu ca toata aceasta idee ne-a depasit cu mult asteptarile, dar nu ma arunc inca in a trage concluzii, le veti vedea la finalul acestui lung, dar foarte interesant articol!


ZIUA 1


Prima noastra aventura din proiectul Storia a inceput intr-o zona a Bucurestiului care poate fi considerata oricum, numai “exclusivista” nu :). De fapt prin fiecare alegere pe care noi am facut-o pentru cele 3 zile, 3 locuri si 3 apartamente pe care noi le aveam de vizitat am incercat sa demontam, sa dam la o parte niste prejudecati de care suntem siguri ca nu sunt doar ale noastre.

Avem multi prieteni si cunostinte care ne-au povestit in ultima vreme despre cat de ok este si cat de mult s-a schimbat zona de sud a Bucurestiului. In plus, Radu a copilarit in acea zona, iar proximitatea Deltei Vacaresti a fost inca un argument in favoarea cartierului Berceni.

Asadar, ne-am pus pe cautat si oarecum spre surprinderea noastra am gasit un apartament  care respecta aproape in totalitate absolut toate criteriile noastre de alegere a unei locuinte:

  • are doua dormitoare pentru copii, are o camera de joaca special amenajata, are un spatiu de depozitare extrem de generos
  • blocul se afla chiar langa Delta Vacaresti
  • in zona exista 3 scoli, la una din ele (e adevarat, cea mai indepartata) Radu a facut cursurile claselor 5-8 iar scoala este o scoala cu o reputatie buna
  • la mai putin de 5 minute de mers se afla in constructie un magazin Lidl, iar la Mall-ul Sun Plaza se ajunge in 15 minute tot de mers la pas
  • apartamentul dispune de doua locuri de parcare in subsolul blocului
  • blocul este situat intr-un complex care are o gradina proprie si locuri de joaca
  • ansamblul de blocuri a fost construit relativ recent, in anul 2007, iar din poze spatiile comune interioare si calitatea finisajelor folosite parea a fi una mai mult decat ok.

Am plecat de acasa explicandu-le (din nou) copiilor unde mergem, ce o sa facem si mai ales de ce. Noi adultii eram oarecum stresati gandindu-ne la cum vor reactiona copiii, ce vor face, ce vor spune. Din nou prejudecati :))

Am pornit totusi spre cartierul Berceni, inarmati cu mult entuziasm :). Copiii, pe drum au inceput sa-si expuna unul altuia criteriile personale si sa faca planuri referitoare la cum trebuie sa arate camerele lor. Singurul lucru, singura dorinta constanta, care nu se modifica absolut niciodata, indiferent de moment, locatie, casa, sunt paturile asezate la inaltime, cu scara sub care sa fie amenajat fie un loc de joaca in cazul lui Raducu, fie biroul in cazul lui David si al Rebeccai.

Am parcurs distanta dintre Cotroceni si soseaua Oltenitei in aproximativ 20 de minute (la ora 17.10, am plecat de acasa), mult mai repede decat ne asteptam sa o facem. Nu stiu ce sa zic, in trecut am avut cateva experiente nu tocmai placute cu traficul inspre Berceni dar, poate ca pasajul ala de la Piata Sudului a inceput in sfarsit sa isi faca treaba.

Am parcat exact in fata ansamblului de blocuri Jupiter, cel in care se afla apartamentul pe care urma sa il vizitam. Erau multe locuri de parcare libere pe strada, in plus ansamblul, pe langa parcarea subterana detine si o parcare la exterior, in spatele blocurilor.

Primul lucru care ne-a surprins placut imediat ce am ajuns, a fost gradina foarte mare si extrem de aratoasa si de bine intretinuta aflata intre cele trei blocuri ale complexului.

Am urcat la etajul 11 al blocului nu inainte de a negocia impreuna cu Raducu si David cine apasa pe butoanele liftului la urcare si apoi cine la coborare (o sa vedeti ca e o tema recurenta la noi).

Odata intrati in apartament, echipa s-a impartit brusc in doua, noi adultii ne-am indreptat rapid catre imensa terasa a apartamentului -130 metri patrati (!!!) iar copiii au inceput sa alerge prin casa si sa exploreze, punctul principal de atractie pentru ei fiind scara care urca la etajul apartamentului.

Terasa apartamentului, mai exact privelistea oferita de ea este ceva ce trebuie sa recunosc, nu am mai vazut pana acum. Probabil ca, judecand la rece, mai bine de jumatate din pretul apartamentului respectiv se regaseste in terasa. Din terasa se vede toata Delta Vacaresti si mai bine de jumatate din Bucuresti. De fapt Delta Vacaresti se afla chiar la limita de proprietate a ansamblului Jupiter. Noi ne-am saturat greu de privelistea pe care o aveam in fata ochilor si am iesit afara pentru a o admira si a fotografia de vreo 3-4 ori.

Altfel, apartamentul, asa cum v-am spus si mai sus, este bine impartit, respecta criteriile si cerintele noastre referitoare la compartimentare si numarul de camera/bai dar cu siguranta necesita o renovare generala. Alte lucruri ce ne-au incantat au fost camera imensa amenajata ca si camera de joaca atat pentru copii cat si pentru adulti – in ea se afla o masa de snooker si geamurile camerelor care datorita formei rotunde si a inaltimii la care se afla apartamentul dadeau senzatia ca te afli intr-un avion sau mai degraba intr-un balon dirijabil.

La plecare ne-am oprit pe indelete in gradina complexului de apartamente care este absolut superba. Am aflat ca este ingrijita de un gradinar profesionist angajat de catre asociatia de locatari. Sincer, se vede ca treaba e facuta cu simt de raspundere si pentru familiile cu copii cred ca acea gradina, locurile de joaca amenajate in ea, reprezinta un mare plus in luarea unei decizii de mutare intr-un apartament din complexul Jupiter.

Dupa ce am iesit din complex, am mai explorat putin cartierul si stradutele din jurul blocurilor. Totul arata ok, curat si extrem de civilizat. La mai putin de 5 minute de bloc am descoperit si o baza sportiva care pe langa stadionul ce arata foarte bine ingrijit, are in dotare si multe terenuri sintetice si terenuri de tenis. Tot in apropiere este si centrul si clubul sportiv – Viva Sport, unul din putinele locuri din Bucuresti in care copiii pot invata sa inoate in niste conditii excelente. Pentru noi a fost per total o experienta extrem de placuta si putem spune ca, zona de sud a Bucurestiului pe care noi am vizitat-o s-a schimbat incredibil de mult in ultimii ani si a devenit clar o optiune de luat in seama de catre cei ce se afla in cautarea unei case. In plus, probabil ca in acest moment, zona din Berceni aflata langa Delta Vacaresti, este cartierul cel mai “curat” din perspectiva calitatii aerului si a lipsei poluarii.

Filmuletul aventurii din prima zi:


ZIUA 2


Dupa prima experienta si primul apartament pe care l-am gasit cu ajutorul platformei Storia, ne-am gandit ca ar fi bine sa schimbam oarecum si criteriile referitoare la zonele in care stabilisem ca vom cauta.

Am ales la mijloc, in a doua zi, gandindu-ne la un oarece echilibru, un apartament pe care l-am cautat in apropierea zonei in care noi locuim acum. Nu a fost deloc usor sa gasim ceva care sa ne satisfaca toate criteriile si trebuie sa recunosc ca pentru acest apartament am stat cu platforma Storia deschisa pe ambele calculatoare si ne-am tot consultat pana am ales.

Alegerea finala a fost un apartament duplex din complexul Orhideea. Pe langa aspectul legat de pozitionare, am ales luand in calcul si faptul ca piscina din complexul Orhideea ne este oarecum cunoscuta, iar hipermarket-ul de langa complex este locul din care ne facem cumparaturile de mai bine de 7-8 ani.

Am luat copilul mare de la scoala de vara, ne-am urcat toti in masina si in mai putin de 10 minute eram in Orhideea.

Desi blocurile sunt construite de ceva timp, zona arata in continuare la fel ca atunci cand a fost inaugurata. Mini cartierul este pazit, zonele verzi sunt ingrijite si arata excelent, drumurile din interior si parcarile sunt foarte bine marcate, delimitate si foarte ok gandite. Blocurile arata bine, nu prezinta nici o urma de degradare la exterior iar in interior arata impecabil. Asta spune multe despre calitatea materialelor folosite la construirea ansamblului.

Dupa obisnuitul ritual “cine cheama liftul, cine pe ce buton apasa” am ajuns la etajul 11, ultimul etaj al blocului in care se afla apartamentul tip duplex. Apartamentul, la fel ca si celelalte doua pe care le-am ales pentru vizitat, este mobilat complet. Spre deosebire de ceea ce vazusem cu o zi in urma, acum am vazut pentru prima oara o mobila pe gustul nostru si potrivita si cu stilul nostru de viata si oarecum si cu nevoile noastre.

La nivelul inferior apartamentul are doua dormitoare spatioase flancate de diverse spatii de depozitare bine pozitionate pe holul ce leaga dormitoarele si o baie mare. “Distractia” incepe la etaj acolo unde se afla o sufragerie imensa, bucataria apartamentului, baia de serviciu si terasa apartamentului care la fel ca si la apartamentul din complexul Jupiter este clar punctul principal de atractie al apartamentului. Desi nu se vede Delta Vacaresti, privelistea este absolut senzationala iar terasa arata impecabil.

Copiii nostri, deja, dupa prima vizita, obisnuiti cu atmosfera de casa noua, numai buna de mutat in ea, s-au simtit ca la ei acasa. Au alergat, au jucat leapsa, s-au jucat cu scaunele cu roti, cu mesele rotative, au admirat privelistea de pe terasa intrebandu-ne despre cladirile pe care le vedeau, au testat robinetele din bai si au sfarsit uitandu-se la televizorul imens din sufragerie, tolaniti pe pernele canapelei.

Iata si filmuletul :)


ZIUA 3


Pentru ultima alegere atat in mintea mea dar si a Bogdanei, zona Primaverii era una aglomerata, cu preturi mari pentru orice nu doar pentru case si apartamente. Deh, prejudecati si….da, ultimul apartament pe care l-am ales se afla in zona Primaverii.

Prima surpriza pe care am avut-o a fost inainte de a ajunge in locatie, atunci cand de pe bancheta din spate am inceput sa auzim o conversatie extrem de interesanta purtata de parca noi nici nu existam in masina:

  • Chitzi, ia uite trecem pe langa parcul ala mare unde am fost la concerte, ne-am plimbat cu trenuletul si am mancat lipie cu carne (la un festival in care a existat si mancare turceasca, de care noi uitasem)
  • Radu, pe aici parca e locul ala mare de joaca cu tunele si tobogane mari in care nu ne lasa tati sa ne dam cand erai tu mic! (parcul Bordei)
  • David, ia uite ce de terase avem langa blocul asta la care mergem noi, oare au si pizza acolo?

Discutia probabil ca ar fi continuat, de fapt chiar a continuat si dupa ce am ajus pe bulevardul Primaverii 47-49 la complexul de apartamente Seasons si ne-am dat jos din masina, numai ca subiectul s-a schimbat brusc atunci cand in peisaj a aparut liftul si a inceput “lupta” – cine apasa si pe ce buton.

Odata ajunsi in apartamentul situat la etajul 6 Radu, David si Rebecca au inceput explorarea. Din cand in cand cate unul din ei trecea in fuga langa noi spunandu-ne ce au mai descoperit. A fost momentul care ne-a reconfirmat faptul ca decizia de a ne baza pe criterii ce au legatura in mare parte cu copiii atunci cand alegem o casa noua, o destinatie de vacanta, chiar si o masina noua, este de fapt un lucru pe care il facem din instinct, un lucru care se intampla natural si care probabil ca va ramane la fel inca multa vreme de aici inainte.

Tocmai de aceea, o platforma precum cea de la Storia, o platforma care sa iti ofere detalii cum ar fi distanta pana unitatile de invatamant, parcurile si locurile de joaca ce se afla in apropiere, magazinele, restaurantele, institutiile culturale si spitalele din zona, este un instrument indispensabil pentru orice familie ce cauta locul care pentru ea inseamna “acasa”. Un alt lucru pe care eu nu l-am mai vazut pana acum atunci cand am cautat un apartament sau o casa este acel instrument prin care Storia iti ofera posibilitatea de a compara pretul proprietatii de care esti interest cu pretul real al pietei din zona respective.

Apartamentul pe care noi l-am vizitat, desi era unul mic raportat la nevoile noastre (avea doar doua dormitoare) era unul extrem de bine impartit si bine sau mai corect spus, destept construit. In ansamblul Seasons se afla si apartamente mai mari cu 4 si 5 camere dar la momentul la care noi am fost in locatie doar cel de 3 camere era disponibil pentru a fi vizitat. Apartamentul este foarte “destept” gandit si construit si cand spun asta nu ma gandesc neaparat la materialele folosite la finisaje, ci mai ales de ergonomie si felul in care arhitectii si apoi constructorii au tinut cont cam de tot ceea ce ar putea sa isi doreasca un viitor cumparator. Cu o suprafata construita de 110.9 metri patrati si una locuibila de 92.12 metri patrati, apartamentul are si doua terase – balcoane, cate unul pe fiecare fata a cladirii. Din balconul de la sufragerie se vede Palatul Primaverii aflat exact vis a vis de bloc. Apartamentele de 4 si de 5 camere au suprafete cuprinse intre 136 si 215 metri patrati si sunt pozitionate la fel ca cel de 3 camere, cu vedere pe ambele laturi ale cladirii. Cladirea beneficiaza de parcare in curtea imobilului iar, apropos de prejudecatiile cu care noi am plecat de acasa, accesul in zona a fost extrem de facil.

Dupa ce au “testat” pe rand si impreuna cu Rebecca camera dedicata copiilor din apartament, Radu si David si-au intins jucariile din dotare pe jos prin sufragerie si ne-au spus ca ei nu mai vor sa plece acasa, sa mergem noi sa le aducem hainele si jucariile din dulapul de acasa.

Ca sa intelegeti mai bine ceea ce vreau sa va spun, va las sa va uitati la pozele de mai jos:

Am plecat din Seasons Primaverii avand in minte faptul ca, asa cum declara si devoltatorii, ansamblul reprezinta o oportunitate unica de a locui in mijlocul orasului, intr-o zona extraordinar de ofertanta din toate punctele de vedere, o zona unica, eleganta. Primaverii 47 – 49 poate fi casa perfecta atat pentru o familie numeroasa ca a noastra cat si pentru un om de afaceri aflat in cautarea unei case elegante.

Iata si ultimul, dar nu cel din urma filmulet :)

Poate ca experienta primei si ultimei vizite in zone mai putin cunoscute, poate ca apropierea de casa, poate interiorul si mobila oarecum asemanatoare cu ceea ce avem noi acasa, i-au facut pe Radu, David si Rebecca sa se simta in apartamentul din Orhideea, cel din ziua 2, cel mai ok din cele trei apartamente vizitate.

Una peste alta, cele trei zile pe care le-am petrecut in 3 apartamente diferite aflate in 3 zone deosebite ale Bucurestiului, au fost pentru toata familia noastra o experienta mai mult decat interesanta. Copiii au invatat ce inseamna o casa altfel decat ceea ce cunosteau ei, o casa noua care poate insemna pentru familia noastra “acasa” si-au reexprimat foarte ferm dorintele referitoare la mobila si design, felul in care isi doresc sa arate camerele lor si in general casa. Noi ne-am distrat, am strans idei noi de amenajare interioara si exterioara a unei locuinte si am lasat in urma preconceptii legate de anumite zone din Bucuresti, etajul la care am dori sa locuim sau chiar felul in care trebuie sa arate o baie.

Multumim Storia pentru toata aceasta aventura si mai ales pentru faptul ca ne-ai ajutat sa gasim cat mai rapid si usor, pornind doar de la filtrele noastre (poate subiective) apartamente, case, locuri in care familia noastra se poate simti ca acasa. Felicitari oamenilor ce au gandit platforma Storia pentru felul in care au construit-o din perspectiva experientelor pe care le poate avea orice utilizator. Daca ar fi sa ma gandesc la o comparatie, utilizarea platformei Storia este similara cu utilizarea unui dispozitiv Apple, platforma care pare ca stie inaintea ta ce cauti si ce iti doresti :).