Si mie si Bogdanei ne place sportul, ne place sa alergam, mergem la sala in programul Revvolution si in general credem ca sportul reprezinta unul dintre ingredientele de baza pentru o viata sanatoasa. Am incercat mereu sa le transmitem acest lucru si copiilor nostri si credem ca in mare parte am si reusit.

Despre alergat am mai scris, in ultimii ani nu am ratat aproape niciuna din cursele de 10, 15 sau 21 de km organizate in general in Bucuresti. De departe cursele noastre favorite sunt cele in care nu se alearga pe asfalt sau cele in care se alearga in parcuri, in zone cu multa verdeata. In Bucuresti nu exista multe curse de acest fel. Una dintre ele este Crosul Padurii Copiilor. Am alergat amandoi anul trecut la Crosul Padurii cu mare placere. Anul acesta o voi face doar eu, voi alerga la cursa de 15 km, Bogdana avand inca de ispasit din luna cu interdictie la efort intens.

 

Crosul Padurii Copiilor este la a 9 a editie si ea este dedicata unei cauze de mediu. Practic cine participa, face si sport si in acelasi timp, prin taxa de inscriere, prin donatii, face si mult bine si ajuta la cresterea responsabilitatii fata de natura. Toti banii stransi din taxele pentru participare merg spre impadurirea zonei de sud a Romaniei.

Cursa imbina sportul, alergarea si relaxarea. Evenimentul va avea loc pe  30 septembrie -1 octombrie in Ploiesti si pe 7-8 octombrie in Bucuresti. In fiecare dintre cele doua orase, o zi este dedicata curselor de 5, 10 si 15 km, iar cealalta activitatilor de familie si „Regasirii Copilariei”, unde oameni de toate varstele se pot bucura de jocuri sportive si ateliere educationale de mediu.

Anul acesta va fi introdusa o noua proba, una extrem de interesanta si provocatoare. Proba de stat in iarba este deschisa atat pentru incepatori cat si pentru profesionisti. Trei conditii se impun la ambele categorii: renuntarea la orice dispozitive electronice, statul pe iarba fara intrerupere in timpul alocat si relaxarea deplina. Incepatorii pot conversa pentru o jumatate de ora cu cei din jur sau pot lasa mintea sa zburde prin Padurea Copiilor, iar avansatii beneficiaza de o ora de meditatie ghidata, acompaniata de muzica reconfortanta. Detalii despre inscrierea la proba de stat gasiti aici. Banii obtinuti vor fi folositi pentru ingrijirea a 7 puieti.

Crosul pentru adulti presupune trei curse, de 5, 10 si 15 km, curse ce vor fi cronometrate. Costul inscrierii la cros pentru 5, 10, 15 km este de 65/130/130 lei.

Asociatia Padurea Copiilor mai pregateste si o zi cu probe necompetitive, cum este cursa de 1 km pentru alergarea cu familia si o cursa pentru copii de 500 si 1000 m.

De ce este nevoie de acest tip de actiuni? Lipsa padurilor in Romania este o problema grava, in ultimii 100 de ani Romania pierzand mai mult de jumatate din suprafata impadurita. Sudul tarii este cel mai afectat, avand in medie intre 2,5-5 % suprafata impadurita, din totalul recomandat de 20%.

Lipsa padurilor produce un dezechilibru al mediului inconjurator, afectand circuitul hidrologic, calitatea aerului si calitatea vietii in regiunile din jur.

Toate donatiile si contributiile din partea participantilor vor ajuta la aducerea unui aer mai curat pentru generatiile viitoare, asa ca, grabiti-va sa completati formularul de inscriere pana pe data de 24 septembrie la ora 23.59.

O sa fie multa distractie, o sa fie sport si relaxare, o sa va simtiti bine si credeti-ma pe cuvant, senzatia de la finalul cursei este una incredibila indiferent de timpul in care o terminati. Daca aveti copii, cursa de 1 km pentru familii este o ocazie foarte buna de a-i face pe cei mici sa inteleaga ce inseamna sportul si in acelasi timp si respectul si dragostea pentru natura. Dati un semn daca va hotarati sa va inscrieti. Eu va astept sa alergam impreuna!

Credit foto: Radu Cristi