–> –>

Din când în când mai dă cu bățul în baltă. Dar dă atât de rău, încât pentru mine e ca și cum mi-ar înfinge un cuțit în carne și l-ar răsuci până n-ar mai putea.

Nu înțeleg de unde atâta răutate adunată într-un corp micuț de trei ani, și ascunsă sub un chip angelic. Și când le spune, le spune cu o mare siguranță, si cu conștiința faptului ca știe ceea ce face. De unde deprinderile astea? Nu pot să cred că există acolo undeva, inscripționate într-o genă, și că pe măsura ce înaintează in vârstă ele se dezvoltă. Atunci toate teoriile comportamentale nu își mai au rostul.

Și a învățat ce mă doare cel mai mult și exact acolo lovește. Iar dacă incerc să îi explic, stă cinci minute cu mine, mă mângâie frumos pe obraz, dă de trei ori din cap, semn că a înțeles, după care încep să-i fugă ochii prin cameră, iar din momentul ăla am pierdut-o. E ca și cum aș vorbi cu niște pereți.

Și eu îmi fac mii de procese de conștiință, și mustrări, si remușcări, când mă mai lasă și pe mine nervii și o fac să plângă, iar ei pur și simplu nu îi pasă. Ei îi pasă dacă nu își mai primește ciocolata, dacă nu îi mai cumpăr o jucărie și cam atât. Restul, ducă-se… Și e abia inceputul…