Repede, repede, ca nu stiu cand mai prind eu cinci minute asa libere! Apropos, nu stiu ce e cu cupilu’ meu, da’ cand stau numai eu cu el acasa:

  • nu doarme decat cate cinci minute si alea pe apucate si iepureste cu un ochi intredeschis, si colac peste pupaza la mine in brate
  • vrea sa suga non stop, pana ajung si fac rani dupa vreo sase reprize din astea in sase ore
  • doreste atentie exclusiva, ceea ce se traduce prin :”mami, tu nu ai voie sa te duci nici la veceu, ca eu vreau sa stai cu mine”. asta in traducere libera, pentru ca in limbajul domnului suna a oracaiala crizata.

Cand sta tasu’ cu el, alta mancare de peste! Doarme domnisorul blana! Cate doua trei ore legate. Singur in patut! Eu de ce nu primesc asa tratament? Ca eu merit! Ca eu sunt sursa aia mocca de mancare! In fine, ca sa revenim la subiectul acestui post.

Deci ieri, si-a facut aparitia Maria-Sa, ilustrul asistent social, insarcinat cu ancheta sociala, aia de care v-am spus aici. Bineinteles ca noi nu eram acasa. Nici Radu, nici eu, si bineinteles nici bebe. Dar era my lady, menajera. Care s-a apucat sa ii ofere informatii, ca omu’ a zis ca lasa ca nu-i nevoie de nici unul dintre noi, daca doamna care face curat poate sa i le furnizeze. Radu l-a luat la telefon la trei-pazeste, ca era totusi frumos sa ne anunte si pe noi macar cu cateva ore inainte, sa fim si noi acasa. Logic nu? Si de bun simt as adauga eu. Plus ca nu e ancheta din alea de sa vina omu’ in vizita supriza, sa prinda pe x ca maltrateaza copilu sau cine stie ce treaba din asta nasoala.

Mai vorbeste omu si cu mine, imi citeste ce a scris el in formularul de ancheta, imi zice ca o sa semneze menajera pentru mine ca e ok si asa (WTF?????!!!) si ca in zece zile sa ma duc inapoi la muierile alea, sa imi dea adeverinta semnata de dom primar Vanghelie, aka „Care este”, cu care sa ma duc la primarie, unde sa mi se elibereze Livretul de familie, cu care sa ma intorc inapoi la muieri, si in sfarsit, sa intru in legalitatea aia ca de om casatorit, si sa pot sa cer drepturile banesti ale plodului. Alea care vin la cinci luni dupa ce ii tai motul copilului in cel mai bun caz. Dupa alte cinci minute, ma mai suna o data, si imi spune (de data asta menajera) ca stai ca e problem, ca s-a prins omu’ ca mai e un copil prin casa, asa ca mai vine si maine sa se converseze si cu mine. Ok, zic eu, in gand, macar vorbim si noi cu el, si semnez eu pe hartie, ca nu eram deloc satisfacuta la gandul ca a semnat altcineva pe hartia aia.

A doua zi, vine Nea Caisa, imi arata hartia, „uite asta e, Bogdana” (oau, ce ne tutuim!). La intrebarile noastre foarte pertinente:” De ce suntem singurul sector in care trebuie sa existe bataia asta de joc? Nu am primit decat lectia invatata pe de rost cu: „astia sunt pasii eu nu am ce face. Daca nu va convine, faceti plangere.” Pentru ca da, doamnelor si domnilor, suntem singurul sector din orasul asta de cosmar, in care domnu’ Vanghelie aproba personal fiecare alocatie care se da! La ce trebuie aprobare pentru un drept care este din nastere legiferat??????

Acuma, noi nu ne lasam, mergem mai departe, unde mai departe nu stim, dar noi nu ne lasam. Ca asemenea bataie de joc nu am mai vazut! Radu a scris prin mai multe locuri, poate-poate pe viitor s-o schimba ceva. Stiu, visez, nu?