Odata cu inceputul toamnei am descoperit beneficiile plimbarilor lungi in natura. Tonifiere maxima pentru corpul meu, deh, mens sana in corpore sano, cica. Plus una bucata copil care doarme dus si cate doua trei ore cat dureaza faimoasele plimbari.

Cartierul este linistit, relativ vorbind. Tocmai pentru ca este prea linistit se mai trezeste cate unul sa faca o liniuta pe stradute. Sau, nu exista strada fara o casa in constructie, in diverse stadii de inaltare, de la turnat pilonii pentru fundatie la ultimele retusuri. Mai tragic e la fundatii, ca stau cifele la coada asteptand sa se descarce.

La asta mai adaugam si faptul ca fiecare casa trebuie sa detina cel putin o bucata potaie latratoare, unele aflate in pragul descompunerii (la fel ca si stapanii as putea adauga) dar cu corzile vocale intacte. La capitolul asta e ca efectul dominoului. Incepe unul incep toti sa latre. In doua secunde, cainele de la nr 60 stie ca eu am intrat pe strada pe la nr 1. Ah, era cat pe ce sa ii uit pe prietenii nostri rrrrromii. Matura, maturaaaa! sau Fiarrrreeee vechi, cumpaaar fiarrrre vechi! si mai noul Pepeni, vand pepppeni! sunt cele mai auzite refrene dupa latraturi. Dar nu-i nimic, noua ne place cartierul nostru!

Linistit, linistit, dar nu-i tocmai curat! Fiind populat de atatea patrupede, mai cu stapan, mai fara stapan, mai cu mieunat, mai cu latrat pe post de voce, invariabil ajungi sa faci slalom printre resturile de caca. Toate culorile, starile de agregare posibile si de descompunere bineinteles. Iar daca ai reusit sa eviti un rahat plasat strategic in mijlocul micului trotuar, nu ai cum sa mai eviti masina care iti blocheaza drumul pe urmatorii cinci metri.

Si atunci incerci trotuarul de peste drum. Dar, surprizaaaa! Nu poti trece nici pe acolo, ca e alta masina! Sau nu a mai fost loc de trotuar, ca e ocupat de copaci. Un exemplu edificator, mai jos.

Uneori masinile sunt si mai parsive, asa ca blocheaza nu numai trotuarul ci si orice incercare de a te da jos de pe trotuar, neavand alta optiune decat calea-ntoarsa. Eh, si daca ajungi la o intersectie si acolo vrei sa traversezi, mai ai putin si ajungi cu caruciorul atat de inclinat, incat iti faci grji ca se duce copilul cu capul direct in jos. Asta la coborare, ca la urcare se duce cu picioarele la vale. Asta pentru ca mai putin de 40% din trotuare au zone coborate pentru fraierii ca noi cu carucioare, sau pentru cei mai defavorizati dintre noi. Si daca au zonele alea coborate, ele sunt ocupate de tembeli ca asta din imagine.


Ca tot a venit toamna. Prima ploaie inseamna si prima inundatie pentru stradutele noastre. Asta din categoria Pe aici nu se trece!

Si un ultim obstacol in calea fericirii noastre, lucrarile Apa Nova! Sau Electrica. You name it, noi avem!


Daca incerci sa iesi din cartier, dai nas in nas cu mama aglomeratiilor, indiferent de ora din zi. Claxoane, noxe, scrasnet de roti, frane, accelerari, lume multa. 13 septembrie, Academie, Eroilor, Panduri. Patru cuvinte, patru zone de foc, patru cuvinte de ridicat parul de pe ceafa pentru orice bucurestean. Si, hodoronc tronc, eu mai lipseam cu caruciorul de pe acolo.

Si totusi, zi de zi, noi doi ne facem plimbarea. Deh, copilul trebuie sa doarma, iar mami trebuie sa slabeasca. Ma gandesc totusi, cum o arata oare aceeasi plimbare intr-un cartier rezidential din orice alt oras, din orice alta tara, in afara de tara asta populata de neanderthalieni?

Si, da, scriu la postarea asta de vreo doua saptamani! Ce, credeati ca am mai mult timp?!?