Luni dis de dimineata, inainte sa ne asezam la drum spre racoroasa si vesnic innorata Sinaie, am donat niste sange pentru analizele de rutina ale unei gravide aflate in primul trimestru. O tona de Igg-uri si Igm-uri, care au dus factura finala spre 1500 de lei, ceea ce m-a pus pe ganduri, apropos de cata lume isi permite sa faca toate analizele astea de „rutina”. Sapte fiole mai tarziu, ne-am decis sa vizitam si spitalul, recte maternitatea, daca tot eram acolo. Ni s-a facut o mica prezentare, uite acolo sunt rezervele, uite alea-s alea de lux, astea sunt preturile, asta e acvariul (locul unde stau bebelusii) samd. Am ajuns si la problema mea, motivul pentru care sunt dispusa sa le dau 10000 de lei ca sa nasc la ei acolo.

Eu vreau la imediat dupa ce nasc sa mi se puna copilul la san. Vreau sa stea langa mine, sa ma simta, nu sa fie pierdut intr-o camera, fara zgomotele cu care se obisnuise timp de noua luni in burta. Vreau alt tratament, din momentul in care vede lumina zilei. Eh, numai ca treaba asta nu se poate. Pentru ca cica, eu trebuie sa stau 24 de ore la ATI post operator. Si ATI asta nu e special pentru lauze ci e la „comun” cu ceilalti din blocul operator. Dupa insistente si explicatii cum ca de-aia vin eu aici si nu mai vreau la Giulesti, mi se promite ca poate in cazul meu, se va face o exceptie exceptionala, astfel incat eu sa pot alapta cand si cum vreau.

M-am simtit „ciudata” ca insist atata, avand in vedere ca cele doua doamne care imi erau interlocutoare (altfel, de nota zece ambele) au tot insistat pe procedura, pe faptul ca eu trebuie sa ma odihnesc dupa operatie, ca mi se dau calmante si alte medicamente, ca lactatia se instaleaza mai greu dupa cezariana, ca trebuie vazut cum reactioneaza bebelusul si cum se adapteaza la mediul extern samd. Deci motive peste motive, care ar convinge orice femeie ca chiar nu e bine dupa cezariana sa intri in contact cu copilul. Ca fiecare sa isi vada de treaba lui. Mama la ATI iar copilul la acvariu. Eventual hranit intravenos, dupa care (tot la sugestia uneia dintre doamne) folosita pompa si hranit cu biberonul si abia cand mai prinde puteri pus la san. Dar altfel, ” sa stiti ca noi promovam alaptarea”. Cum? Plus o alta exprimare care pe mine m-a nedumerit: ” Va oferim posibilitatea, daca doriti pentru rooming in”.

Deci oricum, macar am obtinut asa un acord de principiu, ceea ce ma face sa sper ca daca toate merg bine, voi naste in conditii normale, civilizate iar copilul meu va fi la san atunci cand voi vrea eu si mai ales cat voi vrea eu. So, wish me luck.

Altfel, poate ma lamureste si pe mine cineva, de ce trebuie sa fac analize pentru brucella, lysteria si rickettsia. Cat este obligatoriu si de rutina si cat e o scuza in plus ca sa ni se mai ia niste bani din buzunar (si nu putini, mai ales ca nu sunt suportate de casa de asigurari).