Dupa o luna de iritatii intr-o anumita zona, acoperita in 99% din timp, iritatii tratate pe rand cu Baneocin, Bepanthen, Fucidin, Dermazin, Ultralan fara un succes notabil, decat poate temporar, am realizat ca am bagat mult prea mult cortizon in el si prea fara sens. Asa ca am trecut la alte solutii.

Mai bio, mai naturale. Primul pas a fost trecerea la niste scutece bio. Am ramas pe Moltex, se gasesc prin mai multe magazine, atat online cat si offline, numai ca diferentele de pret sunt cel putin uriase. Adica la Leacul se gasesc cu 90 de lei pachetul de 40 de bucati, in timp ce la Auchan acelasi pachet costa 56 de lei. Mai este varianta si mai bio, fara gel in interior, din bumbac, de la Organic baby, dar pretul este destul de prohibitiv. 77 de lei pentru 22 de bucati, in conditiile in care noi schimbam cel putin 5 pampersi pe zi e cam multisor.
 

Dupa care am inlocuit unguentele cu nume urate si cu prospecte datatoare de frisoane cu unul singur, despre care auzisem ca face minuni. Vegicor, de la magazinul Mamicii Bio. Nu a facut minuni instantaneu, nici nu mi s-a promis asa ceva, dar incetul cu incetul, bubitele alea mici, rosii si urate au disparut aproape in totalitate. Mai are o zona minuscula, situata exact la linia scutecului, unde trec mai greu, dar si acolo sunt pe trecute. Plus ca nu au mai aparut deloc. Pot sa spun ca altfel e fantastica crema, pentru ca a tot avut niste buburuze pe fata de la transpiratie, care au trecut in decurs de cateva ore de la aplicarea cremei.

Dupa care am trecut la inlocuirea servetelelor umede cu unele la fel de naturale. Eco friendly baby, se gasesc aproape peste tot, inclusiv la Plafar, iar diferentele de pret nu sunt semnificative. Totusi, pentru ca m-a apucat amocul vis-a-vis de salvarea funduletului copilului (dupa cum a spus al meu sot) am tot studiat si am ajuns la concluzia ca acele servetele umede le pot prepara si acasa, si asta in mai multe variante si ca pot controla cap coada tot procesul de fabricare. Asa i-am gasit pe cei de la Elemental. In afara de faptul ca merita sa luati la puricat tot blogul lor, pentru ca ofera multe informatii valoroase apropos de produse, ingrediente, metode de preparare, retete si tutoriale, pe site ofera solutii complete, si toate naturale, multe din ele fiind produse „in-house”. Colac peste pupaza, am facut comanda joi, undeva in jur de ora 15:00, iar vineri la ora 12:00 ma suna curierul sa imi spuna ca este in fata casei cu coletul.

Retetele pentru servetele le gasiti aici, eu alegand momentan sa fac reteta numarul 2. Nu m-am bagat sa incerc cu hartie de bucatarie, ci am comandat tot de la ei niste absorbante de unica folosinta. David este fericit, miroase frumos, a galbenele si lavanda si plus de asta, am realizat ca servetelul face minuni si la curatarea ursuletilor de plus murdari.

Tot pentru funduletul lui David, ca si aici avem o problema, deoarece avem tendinte de a semana cu o maimutica cu fundul rosu aproape mereu, am comandat (in urma unor recenzii extrem de pozitive) de la Alexandra, crema ” Funduletul fericit”. Care Alexandra se ghideaza dupa expresia sanatoasa ” nu pune pe piele ce nu ai pune in gura” si face niste lotiuni de-a dreptul apetisante. Vom vedea in timp si cat de eficiente sunt, ca altfel arata, miros si se simt de nota 10. Plus de asta, filosofia ei este sa nu amestece in fiecare lotiune mai mult de trei ingrediente in fiecare produs, ceea ce aduce un plus de simplitate si, zic eu, de eficienta.

Am planuri pe termen mai lung, sa inlocuiesc si gelul de dus si sampoanele, dar vreau sa vad cum ne comportam cu primele produse cosmetice „home-made”, adica servetelele umede.

PS: reamintesc ca nu fac reclama decat la produsele in care cred, si pe care le-am testat, si ca reclama asta nu este platita de nimeni, ci este benevola si lipsita de orice obligatii. Plus de asta, daca dau peste ceva ce nu imi place sau care se lasa cu efecte negative (sincer sper sa nu fie cazul), nu am nici un fel de retinere in a trambita patania.

Revin cu partea a doua, pielea super intinsa de gravida in trimestrul III a mamei lui David si modul cum este tratata saraca de ea.