Alba ca Zapada din povestea noastra are muuuulti pitici. Piticii au aparut mai ales de cand Alba ca Zapada merge la gradinita. Un pitic ii spune mereu ca nu ii stau coditele cum trebuie. Drept urmare, Alba ca Zapada incearca sa convinga pe cineva sa ii faca coditele. Dupa care sa i le refaca, iar si iar, pentru ca piticul tot nu e multumit. Un alt pitic a invatat-o pe Alba ca Zapada ca dresurile trebuie sa stea la distanta de picioarele ei (eventual sa leviteze in jurul lor), drept urmare, Alba ca Zapada noastra, fetita ascultatoare mai mereu e prinsa in offsaid, incercand sa isi aranjeze dresurile pe sub rochita.

Alti pitici au obisnuit-o sa plescaie in timp ce mananca si sa isi sprijine barbia cu palma, in timp ce cotul se odihneste pe masa. Un alt pitic a invatat-o de ieri sa se adreseze cu „mai” in timp ce altul a invatat-o ca trebuie sa se contrazica oricand si oriunde, ca evident, ea e Alba ca Zapada si numai ea are dreptate mereu. Amai fost un pitic acum ceva vreme, care i-a spus de vreo trei ori „Fac pisu! Fac pisu!”, iar ea s-a executat cuminte si a comis-o in pat (singura abatere de cand nu mai poarta pampers noaptea, dar a trebuit sa aratam puterea de convingere a piticilor). Mai e piticul fixist, care nu e multumit pana ce sosetele nu stau complet fixate pe talpa Albei ca Zapada, piticul care da drumul la barajul de lacrimi cand ne e lumea mai draga si asa mai departe. Sau piticul care sare in sus de doi metri daca noi spunem sa dea volumul mai mic cu o gradatie. Eh, piticii astia sunt multi, cata frunza cata iarba.

Intrebarea noastra este: putem sa ne transformam si noi in pitici in lupta dreapta sa ne luptam si sa-i exterminam?

Ca ceva trebuie facut, pentru ca micul spiridus rosu care sta langa Alba ca Zapada inregistreaza absolut tot, da si el semne, mai timide ce-i drept de personalitate puternica si zau daca mai facem fata la o dublare a efectivului de pitici.