Chiar in momentul in care ma apuc de postul asta, acum patru saptamani imi luam perfuzia in mana si ma indreptam cu niste emotii uriase spre cea de a treia cezariana si spre intalnirea cu cel de-al treilea copil. Atat de uriase incat de la internare si pana la operatie mi s-a deschis colul. Da, am avut emotii, cu carul, chiar daca eram familiarizata cu absolut totul, de la procedura, la personajele care ma inconjurau.

De atunci, evident ca timpul a zburat, nu stiu cand a trecut aproape o luna, iar eu personal ma simt ca si cum nu as fi nascut deloc. Din imensitatea de burta nu au mai ramas decat niste colacei de grasime in jurul buricului (destul de proeminenti totusi pentru gusturile mele) si singurul lucru care chiar imi aminteste ca, da totusi abia am nascut (in afara de neplacerile post sarcina) este amorteala si senzatia ciudata de furnicaturi din zona cicatricii.

Raducu este poate cel mai linistit dintre toti, normal si evident, mai ales ca este si cel mai obisnuit dintre toti sa stea in brate. Conceptul de alaptare la cerere a fost dus la un alt nivel, ca domnul nici nu trebuie sa inceapa sa ceara, ca deja si are sursa in gura. Si oricum, cere in permanenta pentru ca ciuguleste tot ce ii pica in zona gurii. Cum simte ca i s-a apropiat ceva de obraz: bluza, carpa, alt obraz, o mana, cum isi indreapta gura cascata spre zona respectiva si incepe cautarea.

In sfarsit, am terminat si cu buricul, asta doar dupa ce am facut o sedinta de nitrat de argint, sedinta oferita de doctorita neonatoloaga, ca eu nu as fi avut curaj sa ii pun chestia aia pe piele. Am scapat si de stafilococia capatata in spital, despre care am uitat sa va povestesc ca a fost responsabila pentru transformarea copilului in copilul cu pete mov, de la cat violet de gentiana am plasat pe el. Nu am scapat insa de fornaiala omniprezenta datorita careia uneori parca am un pui de tigru in brate, iar alteori parca hranesc un mic tractor la san.

Daca la aproape zece zile de la nastere, cantarul se incapatana sa ramana pe la 3300, el nascandu-se cu 3420, ulterior si-a dat drumul si aproape ca a dat cantarul si socotelile noastre peste cap, pentru ca acum are 4420. Normal, si natural, deoarece nu face altceva decat sa manance. Si sa doarma. Am deschis de vreo doua zile si sezonul colicilor, ale caror episoade nefericite, happy me, se desfasoara cu precizie elvetiana in fiecare zi incepand cu ora 14:45 (nu radeti, va rog). De regula tin pana mai spre seara, nu inteleg care e figura cu ora fixa de debut, nici nu ma intereseaza, atata timp cat e 3 PM si nu AM.

Avem nopti mai bune si nopti mai proaste, care pentru mine sunt foarte proaste (alea proaste) pentru ca sunt on my own, ca Radu este prezent la celalalt bebelus, care face figuri numai de dragul de a le face, atat cat sa ne arate ca el este inca „ZA bebelus”.

Este super expresiv, superdulce, are inclusiv doua gropite care o sa dea peste cap multe fete la momentul potrivit. Ii tot studiem ochii, pentru care se pare ca va avea niste ochi mai deschisi la culoare, potrivit majoritatii opiniilor.

Este Raducu, cel mai mic pui al nostru. Si tocmai a implinit patru saptamani si…. zece minute.