Incepand de azi, 17.01, Radu nu mai este bebelus. Incepand de azi Raducu a devenit Radu :).

In seara asta vazandu-l cum alerga mai de-a busilea, mai in picioare, mai in genunchi prin toata camera cu jucarii si cum incerca sa-i prinda si sa-i imite pe fratii lui mai mari am simtit pentru prima oara ca Radu a crescut si clar nu mai este bebe. Nu stiu daca are vreo legatura cu ziua lui dar a fost un sentimanta puternic pe care nu l-am mai avut pana acum.
Parca intr-un fel nu imi vine sa cred cat de repede a trecut acest an impreuna cu Radu.

Radu, desi poarta numele meu (si al tatalui Bogdanei) este baiatul mamei. Radu este lipit de Bogdana, o urmareste ca un radar prin toata casa iar daca Bogdana se apropie de el se opreste din orice ar face pentru a se cuibari in bratele mamei lui sau pentru a o pupa sau pentru a o musca :).

Radu este cel mai vesel din copii nostrii. Radu rade intr-una, Radu se trezeste zambind si adoarme printre chiote si rasete de bucurie ca este la sanul mamei.
Radu este un mancacios, daca vrei sa ai un moment de liniste il pui in scaunul lui si ii dai fie niste branza, cascaval sau rosii cheri fie niste paine sau biscuiti. Radu mananca orice mai mult si mult, mult mai diversificat decat fratele lui mai mare (azi de exemplu a mancat mancare de mazare iar langa el David urla de mama focului ca el nu „vlea mancalica” :)).


Radu isi iubeste fratii, pe sora lui o soarbe din priviri iar cand o vede dupa perioade in care ea nu este langa el i se lumineaza toata fata. Pe David il copiaza in tot ceea ce face. De la el a invatat sa se joace cu masinutele, sa faca bau printre fotoliile si canapeau din sufragerie, de la el a invatat sa arunce jucariile in toate directiile (inclusiv pe scari de sus din mansarda de la Sinaia), de la el a invatat sa faca ca indienii si chiar sa scuipe :).
Radu il iubeste pe tatal Bogdanei si a invatat sa il strige…Iaia, Iaia atunci cand il vede. Alte cuvinte pe care Radu le spune sunt mama, tata, papa si Dada (fratele lui mai mare).

Radu iubeste jucariile Lui David si pe ale lui Chitzi si pe cele recomandate varstei lui nici macar nu le baga in seama. Se joaca cu masinile de fier (persoanjele cars 1 si 2 ) ale lui David, cu papusile lui Chitzi, este innebunit dupa minibucataria lui Chitzi si dupa accesoriile acesteia si mai nou incearca de jor si el sa construiasca cu piesele de la lego.

Radu a inceput sa doarma noaptea de vreo 2 saptamani. Am avut chiar si o noapte in care nu s-a trezit deloc de la ora 12 pana la ora 08, ceea ce pentru el este o super performanta. Radu a avut nopti in care s-a trezit chiar si de peste 25 de ori…..Bogdana era zombi a doua zi, eu trebuie sa ii multumesc din nou pentru ca sanii ei m-au salvat de la nesomn  in foarte multe nopti :).
Radu ajunge aproape invariabil sa isi petreaca noaptea in patul nostru, intre noi. Se lipeste cand de mine, cand de Bogdana si sfarseste prin a dormi de-a curmezisul patului aproape de fiecare data cu picioarele langa sau pe fata mea. 

Radu poarta toate hainele fratelui lui mai mare de cand acesta avea 1 an si jumatate spre 2 :).
Radu vrea de cand ne-am intors de la Sinaia sa mearga in picioare tinut de o mana aproape tot timpul. Facem ture cu el prin casa pana cand oboseste. Problema mare e ca noi obosim de obicei inaintea lui iar el nu da nici un semn ca ar vrea sa renunte.

Radu incepe sa semene din ce in ce mai bine fizic cu fratele lui mai mare. Incep si eu sa cred ca peste vreun an multi o sa spuna ca sunt gemeni :).
Radu adora kinder pingui. De vreo 2 ori i-a vazut pe David sau pe Chitzi cu ciocolata in mana si a inceput sa urle pur si simplu oprindu-se doar in momentul in care a primit si el.

Radu este cel mai mare dansator din familie. Cum aude muzica mai ritmata incepe sa topaie, sa dea din fund (mai de curand si stand singur sprijinit de canapea), sa aplaude si sa incerce sa pocneasca din degetele. Noi ne prapadim de ras mereu. 

Radu este puternic (din toate perspectivele, asta transmite) si foarte senin dar in egala masura hotarat in tot ceea ce vrea si isi doreste.
Mai sunt multe lucruri de spus si cu siguranta o sa le cititi in postarea Bogdanei care da din degete de zor la tastatura Mac-ului ei, asezata pe canapea langa mine. I-am si spus ca nu ma pot concentra din cauza ei.

La multi ani baiatul tati, la multi ani frumosi in care zambetul tau sa nu te paraseasca niciodata iar noi toti cei din familia ta sa ne bucuram de el impreuna cu tine!