Probabil ca multi dintre voi stiti deja ca se afla in plina desfasurare marele, mirobolantul turneu de tenis BRD Nastase Tiriac Tophy. Noi, aproape toata familia, inclusiv cei mici suntem mari iubitori de tenis.
Acum, trecand peste faptul ca pentru mine cei 2 doi ce dau numele acestui turneu (cu tot respectul pentru ceea ce au facut in cariera lor de sportivi, mai ales Nastase) sunt un fel de familie Becali a tenisului romanesc, la fel ca aproape in fiecare an in care locatia in care s-a desfasurat turneul a fost in Cotroceni la Arenele BNR, am o mare, foarte mare problema.
Turneul practic blocheaza nu doar accesul pe cea mai mare strada din Controceni – Dr. Lister ci, in zilele cu meciuri demonstrative si meciurile din fazele finale, blocheaza practic accesul cu orice fel de mijloc de transport – bicicleta, carucior, etc inclusiv pe trotuar in zona Arenelor BNR. Pe toate strazile din jurul arenelor masinile sunt parcate una peste alta, se blocheaza accesul in curti, in si pe locurile de parcare, etc. De ce acest lucru? Pentru ca toti iubitorii de tenis din romania doresc sa parcheze cat mai aproape de locul desfasurarii meciului si ignora practic sutele de locuri de parcare din parcarea de la Opera. Pentru ca politia romana vine si se uita efectiv la cei parcati si la cei ce blocheaza accesul pe Dr. Lister spunand ca nu le pot da amenzi si ca in sectorul 5 nu exista firma de ridicat masini! Pentru ca inclusiv marele „domn” Nastase se implica in discutiile cu soferii nemultumiti si cu cei ce locuiesc in cartierul Cotroceni explicandu-le ca e o mare realizare pentru Romania acest turneu, astea sunt conditiile si trebuie sa ne bucuram ca avem tenis in Bucuresti!!! Oare asa o fi si la Paris sau Madrid pe la turneele in care cei doi mari oameni de tenis sunt implicati in organizare? Oare si aia trebuie sa se bucure ca nu mai au pur si simplu pe unde trece cu copiii, nici pe trotuar, nici pe strada?!
Oare si acolo….asta asa ca nu pot abtine, fostii mari tenismeni ajunsi presedinti de federatie isi transfera banii publici din conturile federatiei in conturile personale sau in conturile familiei sub forma de bonusuri? Oare si acolo licitatiile organizate de federatiile sportive conduse de fosti mari tenismeni sunt castigate mereu de aceleasi 2-3 firme (unele personale) iar actele si ofertele sunt facute de angajatii federatiei asa cum se intampla pe vremea domnului Nastase si a prietenului acestuia domnul Haradau?! Pentru cei ce doresc mai multe detalii despre aceste subiecte, pot explica oricand, am vazut cu ochii mei in calitate de consultant si auditor documente si dovezi a ceea ce am spus mai sus.

Ar mai fi multe de spus, va las in compania fotografiilor de la fata locului – „parcarea” din exteriorul Arenelor BNR. Scuzati calitatea fotografiilor, ele sunt facute cu telefonul, cu David de o mana, cu Radu in brate si cu caruciorul strans agatat de cealalta mana pentru ca altfel nu aveam cu trece pe strada!

UBI