Parerile mele vis-a-vis de introducerea „gadgeturilor” in rutina zilnica a copiilor sunt cam impartite. Prea vad, din ce in ce mai des, in jurul meu copii de varsta prescolara care chiar au capatat o dependenta de tablete, telefoane sau console de jocuri. Numai sa iesiti la masa in oras si va garantez ca veti gasi in jurul vostru un copil de maxim sase-sapte ani, care cum se aseaza la masa, cum primeste gadgetul si nu isi mai ridica ochii din el nici macar atunci cand ii vine mancarea.

Si spun ca parerile mele sunt impartite, pentru ca desi nu sunt de acord deloc cu utilizarea lor in exces, nu pot sa neg faptul ca in conditii de echilibru, aceste tablete sau telefoane isi pot aduce contributia lor la dezvoltarea copiilor. Efectele benefice ale aplicatiilor educationale sunt deja dovedite de numeroase studii.
Din acest motiv, acesta este anul in care ne-am luat inima in dinti si ne-am decis ca de Craciun, Mosul sa vina cu o tableta si la noi in casa. Rebecca nu a avut pana acum acces la laptopurile noastre si chiar daca in primavara a primit un Ipod Touch cu care eu personal nu am fost deloc de acord, ea nu si-a manifestat o pasiune speciala pentru el, folosindu-l mai degraba ca sa puna filmulete de-ale ei de pe la diversele serbari la care a participat. Totusi, de cand Radu a venit acasa cu tableta de la job, si am instalat si jocuri pe ea, atat ea cat si David s-au mai jucat (in mediu controlat :) de noi doi). Ce m-a uimit a fost naturaletea cu care David s-a descurcat prin toate jocurile. Daca la Rebecca ma asteptam la asa ceva, apai David a fost surpriza totala. Face puzzle-uri, coloreaza si mai nou face oale de lut pe care le si decoreaza si le vinde la preturi mai mari decat noi toti :).
Si pentru ca am ajuns la aplicatii, cele mai multe le avem de la Kidsopia. Sunt realizate in Romania pentru prescolari, sunt in romana (au varianta separata si in engleza), cu o interfata extrem de prietenoasa si sunt in procent de 100% create in scop educational. 
Ce imi place mie foarte mult la ele este ca pe parcurs se aude o voce care ii incurajeaza si ii felicita pe masura ce ei se apropie de rezolvarea situatiilor, ceea ce conteaza enorm.
Preferatele noastre (ale copiilor mai ales) sunt: Onomatopoeia care este super funny, Povestea Lebedei care are o groaza de puzzleuri, de 9, 16 si 25 de piese, iar David se descurca prin ele fara probleme, si culorile regale, cu regele Maimuta 

Si ca tot am deschis cutia Pandorei, daca aveti ceva aplicatii educationale, povestiti-mi si mie aici despre ele. Ca suntem in cautare de lucruri cat mai interesante!