Gestul Operei Nationale Bucuresti de a posta un anunt pe pagina oficiala de Facebook mi se pare riscant si generator de precedente. Pe langa aceasta, are o puternica tenta de discriminare in el. Reactiile nu s-au lasat asteptate, le puteti citi in subsolul postarii.

Deoarece nu pot fi obiectiva, in totalitate, mi-as dori sa aflu si parerea unor profesionisti. Tot ce pot sa spun este ca fiica mea, la varsta de trei ani recunostea de la primele acorduri, pasaje din „Spargatorul de nuci”, „Lacul lebedelor” sau Anotimpurile, sau Eine Kleine Nachtmusik. Si ca dincolo de cultivarea pasiunii pentru opera/muzica clasica/muzica simfonica, un rol covarsitor il are ascultarea acesteia intr-o atmosfera potrivita, cum este, de exemplu Opera.

Mai mult, elocvent mi se pare unul din comentarii:

prima oara cand am mers la opera cu bunicii mei aveam 3 ani! Cum a inceput spectacolul am inceput si eu sa ‘acompaniez’ muzica, imaginandu-mi bara de la loja ca fiind claviatura pianului. Bunicii mei au vazut asta si la 5 ani am inceput studiul pianului, ajungand sa termin liceul de muzica George Enescu. Anuntul poate fi descris in 3 cuvinte: trist, rusinos si egoist!”


Deci, cum comentati? Sa va aud parerile.