Cea care avea sa devina peste ani un copil care la 7 ani a ajuns sa poarte haine de zece ani si incaltaminte masura 34, s-a nascut cu niste dimensiuni sa zicem intr-un mod delicat, minuscule.

Eram in fix 37 de saptamani, era deja monitorizata sarcina, pentru niste indici de rezistivitate mult iesiti din grafice, semn ca prunca nu se alimenta cum trebuie si pentru un cordon infasurat de doua ori in jurul gatului, care pentru mine, femeie la prima sarcina, era motiv permanent de ingrijorare si de stress, cand fata mea a decis ca nu mai este cazul sa mai stea in burta, si a declansat travaliul.

Ce a urmat a mai fost consemnat aici. O cezariana de urgenta, iar copila a vazut pentru prima data lumea, intr-o seara de 20 ianuarie, pe la zece seara. A iesit ca o pisica, 47 de centimetri si 2700 de kg. Faptul ca s-a nascut cu trei saptamani mai devreme de termen si-a pus amprenta nu numai asupra greutatii ei de „fotomodel”, ci mai ales asupra abilitatii de a se acomoda la mediul extra-uterin, ceea ce ne-a facut sa mai locuim pret de vreo cinci zile in spital, pana s-a considerat ca este destul de intremata ca sa mergem acasa cu ea.

Cand am ajuns acasa fata noastra nu mai avea 2700 ci 2400. Era ca un pisoi, mic si slab, fara rotunjimi de bebelus, nitel cam portocalie de la icter, iar toata minusculozitatea asta era amplificata pana la paroxism de toate hainele pe care le avea pe ea. Era pierduta, pe acolo, prin falduri de haine de nou nascut, si ar mai fi incaput fara nici o exagerare inca vreo doi ca ea acolo, fara ca vreunul sa se simta inconfortabil. Se pierdea prin ele, si toata discrepanta aceasta o facea pe ea si mai mica decat era, iar hainele si mai imense in aparenta.

Hainele ca hainele, insa inclusiv (sau, mai ales) scutecele erau enorme. Desi erau masura 1, desi erau teoretic pentru nou nascuti, puiul meu era atat de mic, incat jumatate din corpul ei era acoperit de scutecul cu pricina. Si de aici porneau alte „distractii”, pentru ca oricat de strans i l-am fi prins (iar cei doi arici laterali ajungeau sa ocupe fiecare locul celuilalt ca sa reusim sa cuprindem cum trebuie) tot era indeajuns de larg incat sa iasa ce era de iesit prin laterale.

Au fost sase saptamani in care ne-am chinuit efectiv, zi de zi, cu scutecele mici dar uriase pentru ea, si la fiecare schimbare de scutec mi-am pus aceeasi intrebare: de ce nu se fac si pentru copiii mici niste scutece adecvate. Sau haine adecvate.

Timpul a trecut, fata mea este acum mare, am mai trecut odata prin „distractia” copil mic-scutec urias (pentru o perioada mult mai mica de timp de aceasta data) cu David, care tot la 37 de saptamani a avut 2950 si l-am adus acasa cu 2700, insa a recuperat extrem de repede si de bine.

Si iar a mai trecut ceva timp, si nah, uite ca noi nu mai avem nevoie de asa ceva, insa (si am ajuns si la subiectul postarii) ma bucur enorm ca au aparut si la noi pe piata.

Vorbesc despre noul Pampers Premium Care masura 0, creat special pentru copiii prematuri, cu greutate de pana la 2700 gr. Este un moment demn de mentionat si evidentiat, pentru ca mereu voi avea in minte imaginea Rebeccai, micuta, slaba pierduta intr-un pampers mult prea mare pentru ea.

Revenind la noul Pampers Premium Care masura 0, va mai spun ca beneficiaza de tot ceea ce inseamna „Ingrijire de cinci stele” plus indicatorul de umezeala despre care v-am vorbit in una din datile trecute, si ca este special conceput astfel incat sa asigure maximum de ingrijire pentru pielea delicata si cu predispozitie la complicatii a prematurilor. Ce pot sa va mai spun aici, tot din propria experienta este ca pielea lor este intr-adevar extrem de delicata, cu un echilibru fragil si greu de mentiunut, cu tendinte contadictorii catre uscare/deshidratare si iritatii puternice in cazul folosirii unor creme/uleiuri. Eh, Premium Care este conceput in asa fel incat sa nu agreseze in nici un fel pielea bebelusilor, si in acelasi timp sa pastreze un microclimat care sa mentina o hidratare optima.

Mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos, eu va mai zic doar ca salut din inima aparitia acestui produs pe piata. Era o necesitate, si o spun cu toata convingerea. Cine a avut copii nascuti inainte de termen stie ce spun.

Pampers
a extins acum promisiunea de protecție a pielii, prin introducerea mărimii 0 în
cadrul gamei Pampers Premium Care, disponibilă de acum în mărimi de la 0 la 5. Acest
angajament de îngrijire a pielii bebelușului a fost recunoscut, Pampers Premium
Care fiind recomandat de Societatea Română de Pediatrie. Pentru o protecție de
5 stele a celui mic, scutecele Pampers Premium Care asigură cea mai bună îngrijire
și protecție pielii, mămicile putând fi sigure ca au făcut cea mai bună alegere
pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copilașul lor.

Pampers
Premium Care – mărimea 0 a fost atent proiectat, ținând cont de nevoile speciale
ale pielii copiilor care la naștere au avut greutăți mici. Roxana Rusu Pușcă,
medic pediatru, specialist Pampers, afirmă:
„Pielea
copilului prematur este mai subțire decât cea a unui copil născut la termen.
Cadrul medical trebuie să aleagă scutece care să protejeze pielea delicată a
copiilor născuți înainte de vreme. Scutecul trebuie conceput pentru a crea un
microclimat care să mențină o hidratare optimă, adecvată pielii unui copil
prematur.

Trebuie de asemenea avut în vedere faptul că urina
activează o serie de enzime ce se găsesc în fecale, generând un efect negativ
asupra pielii copilului. De aceea, scutecul trebuie să fie în măsură să facă
față în mod eficient acestor nevoi fiziologice, mai ales în cazul pielii
sensibile a prematurului, reducând totodată contactul acesteia cu factorii
iritanți conținuți de urină și fecale”. 

Nu uitati, ca pentru un rezultat optim sa folositi servetelele din aceeasi gama.

Scuteceala placuta si lipsita de scapari va doresc!